Η απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να αναφέρει το Νόμο για το ενωτικό δημοψήφισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, δικαιώνει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και όσους αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τους επικίνδυνους χειρισμούς της υπόθεσης από τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Από την πρώτη στιγμή που έτρεξαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να διορθώσουν το "λάθος", όπως το χαρακτήριζε ο κ. Ακιντζί και να ικανοποιήσουν τον κατοχικό ηγέτη κάναμε λόγο ότι προσπαθούν να διορθώσουν-τάχα- ένα λάθος με ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για όλη αυτή τη βιασύνη που οδήγησε σε ένα δεύτερο μεγαλύτερο λάθος.

Οι βιαστικοί χειρισμοί του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο με την τροπή που πήρε η υπόθεση. Η κατάσταση εξελίσσεται σε ένα απερίγραπτο μπάχαλο.

Αναρωτιόμαστε τώρα τι θα κάνουν. Θα περιμένουν άραγε εκ νέου την αντίδραση Ακιντζί; Θα επιτεθεί ο κ Ακιντζι και στον Γενικό Εισαγγελέα και θα τον ακολουθήσουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ;

Κατά τη σημερινή συνάντηση των πέντε κομμάτων, ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επιμέναμε στη βασική μας πρόταση για ενότητα στη βάση προγραμματικών θέσεων και στον ένα και μοναδικό υποψήφιο.

Αυτή ήταν η πρόταση μας από τον Αύγουστο του 2016 όταν απευθυνθήκαμε στα υπόλοιπα κόμματα - δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση - για συγκρότηση εκλογικής συνεργασίας εν όψει των προεδρικών εκλογών. 

Προτείναμε ότι για να μπορέσουν τα κόμματα του χώρου να εκφράσουν το μέρος της κοινωνίας που τα υποστηρίζει και να διεκδικήσουν τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 με αξιοπιστία και σοβαρότητα, πρέπει πρώτα να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα πολιτικής σύγκλισης και μετά σε έναν και μοναδικό υποψήφιο. 

Ακούσαμε σήμερα με προσοχή τα όσα κατέθεσαν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες. Σεβόμαστε τις απόψεις και αποφάσεις τους. Όμως δεν μπορούμε να ακολουθούμε τυφλά τις αποφάσεις άλλων. 

Ξεκαθαρίσαμε ότι για εμάς προέχει η πολιτική συμφωνία και μετά η εξεύρεση του κατάλληλου υποψηφίου, ο οποίος κατά τη δική μας άποψη πρέπει να έχει την υποστήριξη και των πέντε κομμάτων του Κέντρου.

Τα τρία κόμματα θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να καταλήξουν σε υποψήφιο και μετά να αναζητηθεί η πολιτική συμφωνία και έχουν παραθέσει τους λόγους τους, οι οποίοι είναι βεβαίως σεβαστοί. Με τη διαφωνία του κ. Λιλλήκα κατέληξαν στην κοινή υποψηφιότητα του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.

Εμείς από την άλλη θα σεβαστούμε τη δική μας απόφαση και θέση. Θα περιμένουμε τη νομιμοποίηση του υποψηφίου από τα τρία κόμματα και ακολούθως θα μπούμε σε διάλογο μαζί του και με το επιτελείο του για την επίτευξη προγραμματικής σύγκλισης. 

Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει από τώρα πότε θα καταλήξει. 

Ως εκ τούτου, οι όποιες εισηγήσεις για τη διαδικασία επιλογής κοινού υποψηφίου ή η εισήγησή μας για τα κριτήρια επιλογής (μη ηγέτης κόμματος) είναι πλέον εκτός συζήτησης και έχουν ξεπεραστεί από τα γεγονότα. 

Δεν εγκαταλείπουμε όμως το στόχο για τη μία κοινή υποψηφιότητα, ο οποίος παραμένει εφικτός και υλοποιήσιμος. 

Δηλώσεις Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

Μπορεί η Κυβέρνηση να επιζητά αναβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ώστε να περάσει στην επενδυτική βαθμίδα όμως και πάλι δεν πείθει για την άνθηση της κυπριακή οικονομίας.

Η ιστορία του "success story" φαίνεται να μην πείθει και τα όποια επικοινωνιακά τρικ έχουν καταρρεύσει, όπως φαίνεται και από την αξιολόγηση του οίκου Fitch, που διατήρησε (δυστυχώς) την αξιολόγηση ΒΒ- για το μακροπρόθεσμο χρέος σε συνάλλαγμα και σε εγχώριο νόμισμα, ενώ το βραχυπρόθεσμο χρέος σε συνάλλαγμα και εγχώριο νόμισμα επιβεβαιώθηκε στο Β.

Για ποιο "success story" μιλάει η Κυβέρνηση, όταν υπάρχει η απόλυτη στασιμότητα; Μήπως καταπολέμησε τη φτώχεια ή την ανεργία; Και εκεί απέτυχε παταγωδώς.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει αποτύχει πλήρως στην πραγματική οικονομία και όσο και να προσπάθησε επικοινωνιακά να το καλύψει, οι πραγματικότητες τη διαψεύδουν.

Αύριο συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων από το Οθωμανικό καθεστώς, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εθνικού ξεκαθαρίσματος του 20ου αιώνα.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του προς τον αρμενικό λαό, στηρίζοντας την προσπάθεια για αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από ακόμα περισσότερες χώρες.

Μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε την αρμενική γενοκτονία.

Οι κοινοί μας αγώνες ενάντια στην Τουρκική επεκτατική πολιτική, κάνουν τους μεταξύ μας δεσμούς ακόμα πιο στενούς και ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όπου το καθεστώς Ερντογάν γίνεται όλο και πιο απολυταρχικό και διεκδικεί το οθωμανικό παρελθόν της Τουρκίας.

Σελίδα 1 από 113
Κύλιση στην Αρχή

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand