Η ιστορία αυτή αρχίζει από το 2014, όταν έγιναν οι πρώτες κινήσεις ανέγερσης κτηνοτροφικής μονάδας. Το 2016 υπήρξε αίτημα από την Επαρχιακή Διοίκηση προς κατεδάφιση. Η Ιερά Μονή Κύκκου και ο κτηνοτρόφος αρνήθηκαν. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων απέρριψε αίτημα για έκδοση άδειας  ανέγερσης κτηνοτροφικής μονάδας.

Στις 25 του μήνα πραγματοποιήθηκε δημόσια ακρόαση κατ’ εντολή του Υπ. Συμβουλίου προς το Συμβούλιο Παρεκκλίσεων στην παρουσία της Έπαρχου Πάφου, Πολεοδομίας, υπηρεσίας θήρας, ΕΤΕΚ, Τμήματος Δασών και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις. Όλοι τάχθηκαν εναντίον εκτός από το Τμήμα Δασών που άλλαξε την στάση που είχε κατά το παρελθόν. 

Θεωρεί τάχα ότι οι αίγες δημιουργούν αντιπυρηνικές ζώνες γιατί τρων την χαμηλή βλάστηση. Με αυτή τη λογική θα πρέπει να εκδίδονται άδειες για κτηνοτροφικές μονάδες διάσπαρτα μέσα στο δάσος  με δικαιολογία την πυροπροστασία; Έλεος! 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήταν και παραμένει εναντίον της έκδοσης άδειας σε μια οικολογικά ευαίσθητη περιοχή για την νομιμοποίηση μιας παράνομης και καταστροφικής για το περιβάλλον κτηνοτροφικής μονάδας. 

 

 

Η περίπτωση της χυδαίας και προκλητικής δημόσιας ομολογίας του Τουρκοκύπριου εγκληματία πολέμου Turgut Yenagrali θέτει ενώπιον της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτακτικά το θέμα της καταδίκης των εγκληματιών πολέμου οποιονδήποτε και αν είναι αυτοί, από οποιαδήποτε κοινότητα και αν προέρχονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η δημιουργία επιτροπής αλήθειας όπως έγινε στην Νότιο Αφρική , την Βοσνία Κοκ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και να ξεχαστεί αυτή η συνταρακτική ομολογία από έναν εγκληματία πολέμου.

Ούτε βέβαια η δράση τέτοιου είδους εγκληματικών στοιχείων Τουρκοκυπρίων , μπορεί να δικαιολογήσει τις ακρότητες που διέπραξε ή ανέχθηκε ο τουρκικός στρατός. Η Τουρκία παραμένει υπόλογοι γι αυτά τα εγκλήματα.

 Παράλληλα επιβάλλεται και η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει την καταδίκη της Τουρκίας ως υπεύθυνης για αυτές τις ακρότητες και να ζητήσει τη δίωξη όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Αν και υιοθετεί πιο ήπιους τόνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», συνεχίζει να υιοθετεί την στάση που είχε εξαρχής και που ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική υπευθυνότητα.  

Αυτά που πληρώνει σήμερα ο Συνεργατισμός, λέει ο Πρόεδρος, είναι εκείνα που δημιούργησαν άλλοι, μέσα στους άλλους όμως βρίσκεται και το κόμμα του το οποίο  διόριζε στελέχη μέχρι και Βουλευτές σε διάφορες θέσεις στις επιτροπές των Συνεργατικών και στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα.

Πέραν όμως της βαρείας κληρονομιάς του Συνεργατισμού για την οποία συνυπεύθυνα είναι όλα τα μεγάλα κόμματα η διαχείριση των υποθέσεων του τα τελευταία πέντε χρονιά αφέθηκε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα αποτελέσματα τα έχουμε ήδη διαπιστώσει. Είναι αμφίβολο πόσα θα πληρώσει ακόμα ο Κύπριος πολίτης για τον Συνεργατισμό επι κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. 

Όσον αφορά τους δυο Υπουργούς στους οποίους έδωσε πλήρη κάλυψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις ατυχείς δηλώσεις και τα επικοινωνιακά κόλπα που χρησιμοποίησαν για να πείσουν τον κυπριακό λαό ότι θα "φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο". Οι ατυχείς δηλώσεις και αποκαλύψεις των δυο Υπουργών δημιούργησαν αχρείαστη κρίση στους νευραλγικούς χώρους της Παιδείας και της Υγείας χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην απαιτούμενη και αναγκαία πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το άδικο χαμό του μικρού Σταύρου. Οι επικοινωνιακές γκάφες των δυο Υπουργών έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. 

Πέραν τούτου εμείς ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολίτων στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσής του άδικου χαμού του μικρού Σταύρου. Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις οφείλουν να διαχωρίσουν το θέμα της διαδικασίας διερεύνησης του άδικου θανάτου του μικρού Σταύρου από τη στάση της κυβέρνησης και να μην αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους πχ την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννάκη.

Τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία δεν θα λυθούν με συνδικαλιστικές ακρότητες αλλά ούτε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια των Υπουργών, ούτε κι αν έχουν την προεδρική κάλυψη. 

 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε τη λύπη μας, καθώς στην χθεσινή συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Άχνας, δεν έχει καταστεί δυνατόν να ανατραπεί η προηγούμενη θετική απόφαση για τη δημιουργία πάρκου / εκτροφείου κροκοδείλων, παρά την παλλαϊκή αντίδραση των κατοίκων.

Καταγράφουμε ως θετικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου δείχνει να προβληματίζεται σοβαρά στο ενδεχόμενο της αλλαγής της απόφασης.

Σημειώνουμε όμως, τη σημασία των καταγγελιών από κοινοτικούς συμβούλους, αλλά και της Ομάδας Πρωτοβουλίας, για τη συμμετοχή στην χθεσινή συνεδρίαση μέλους του κοινοτικού συμβουλίου το οποίο έχει συγγενική σχέση και προσωπικό συμφέρον με άτομα που εμπλέκονται στο επιχειρούμενο έργο.

Καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την στάση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία για τη λειτουργία των κοινοτικών συμβουλίων και επιμένει με κάθε μέσο να βοηθήσει την εταιρία στην υλοποίηση των σχεδίων της.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Έπαρχο Αμμοχώστου να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι του νομού προκειμένου να σταματήσει η αυθαιρεσία και ο ετσιθελισμός

Αφέθηκε στα χέρια της Κυβέρνησης η διαχείριση του  Συνεργατισμού, εντελώς ελεύθερη να εφαρμόσει τους σχεδιασμούς με ευθύνη όλων των πολίτικων κόμματων (πλην Οικολόγων) και αποδεικνύεται τώρα ότι η λάθος διαχείριση αλλά και η απραξία, σε ορισμένα εκ των θεμάτων, εν τέλει οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε εκφράσει τις ανησυχίες του μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018. Κανείς όμως εκ των Κυβερνώντων δεν άκουγε αλλά αντίθετα για προεκλογικούς λόγους προτίμησαν να μιλήσουν για υπόσκαψη του Συνεργατισμού και να φιμώσουν κάθε κριτική. 

Αποδεικνύεται όμως ότι υπονομευτές του Συνεργατισμού είναι η ιδιά η κυβέρνηση και όσους διόρισε για να εφαρμόσουν τις πολιτικές της. Πλέον φοβόμαστε ότι τους κακούς χειρισμούς θα πληρώσει για ακόμα μια φορά ο κυπριακός λαός.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (που όλο αυξάνονται), το πάγωμα των αναδιαρθρώσεων αλλά και την προσπάθεια ξεπουλήματος του Συνεργατισμού. 

Σελίδα 1 από 350
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand