Αύριο, 19 Νοεμβρίου τιμούμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των παιδιών από τη Γενετήσια Εκμετάλλευση και Κακοποίηση. Η μέρα αυτή ορίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας «1 στα 5» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού διότι έχει διαπιστωθεί ότι ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος εξήγγειλε μέρος της περιβαλλοντικής του πολιτικής κατά την σημερινή δεντροφύτευση σε πάρκο στην περιοχή Δασούπολης που οργάνωσε ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η απόρριψη οστών αγνοουμένων στον σκυβαλότοπο Δικώμου από τις κατοχικές αρχές, είναι εγκληματική και απεχθής. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την βαθύτατή του θλίψη για την ιεροσυλία που έχουν υποστεί Ασσιώτες και ιδιαίτερα οι οικογένειες των αγνοουμένων, που μαθαίνουν πως πριν 20 χρόνια ο κατοχικός στρατός επιχείρησε να εξαφανίσει κάθε ίχνος από το αρχικό έγκλημα πολέμου του με την εκσκαφή των οστών των ανθρώπων που είχε ρίξει στον μαζικό τάφο στην περιοχή «Ορνίθι» σε σκυβαλότοπο.

Ακόμη ένα θανατηφόρο περιστατικό με τρακτέρ έρχεται να μεγαλώσει τον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που καταπλακώνονται από γεωργικούς ελκυστήρες, ελλείψει καμπίνας ασφαλείας. Άλλος ένας συμπολίτης μας καταπλακώθηκε από τρακτέρ φέτος, αυτή τη φορά στις Γερακιές.

Χρειαζόμαστε πραγματικά βιώσιμη κυκλοφορία και όχι απλά δικαιολογίες για να προωθούνται διαπλατύνσεις δρόμων. Καμία χώρα δεν έλυσε το κυκλοφοριακό κάνοντας πιο πλατιούς δρόμους.

Σελίδα 1 από 243
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand