Ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας για τις δημόσιες δαπάνες για φρουρούς/οδηγούς πολιτικών προσώπων

Είναι θλιβερή η προσπάθεια της εφημερίδας "Αλήθεια", η οποία με ανόητο και εκδικητικό τρόπο αφιερώνει τις τελευταίες μέρες εκτενή δυσφημιστικά σχόλια, θέλοντας να πλήξει τον κ. Γιώργο Περδίκη και τον Γενικό Ελεγκτή, γιατί ασχολήθηκαν με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Χάσικου και το πιθανό ασυμβίβαστο. Ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στον Πρόεδρο προσωπικά, κάτι που το ξέρει αλλά αποφεύγει να προβάλει η «Αλήθεια», προβάλλοντας πρωτοσέλιδα την πληροφορία ότι τάχα τα ποσά αυτά τα καρπώθηκε ο κ. Περδίκης.

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών ενέγραψε σήμερα θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου αυτεπάγγελτο θέμα με τίτλο:

«Οι δημόσιες δαπάνες για φρουρούς/οδηγούς πολιτικών προσώπων»

Το θέμα αυτό το έχουμε ανακινήσει πολλές φορές αλλά, μετά και την πρόσφατη καταιγιστική επίθεση που έχει δεχθεί ο πρόεδρος και βουλευτής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης ότι δήθεν λαμβάνει επίδομα οδηγού που οικειοποιείται ο ίδιος χωρίς να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες οδηγού, αναγκαζόμαστε να θέσουμε πλέον επίσημα θέμα για να συζητηθεί το θέμα με διαφάνεια και κατάθεση τεκμηρίων. Εμείς από μέρους μας δηλώνουμε τα εξής:

Ο κ. Περδίκης αρνήθηκε τους φρουρούς. Η τότε κυβέρνηση αποφάσισε – για να μη δημιουργηθεί θέμα άνισης μεταχείρισης – να δώσει στο Κίνημα επίδομα οδηγού:
1. Το επίδομα οδηγού κατατίθεται απευθείας σε λογαριασμό του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών από τον 1ο μήνα που μας αποδόθηκε το 2005. 

2. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών χρησιμοποιούσε πάντοτε αυτό το κονδύλι για απόδοση μισθού σε υπάλληλο του Κινήματος, δεν έχει τύχει ποτέ εκμετάλλευσης για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

3. Μετά από υπόδειξη του Γενικού Ελεγκτή το 2015, ξεκαθαρίστηκε και στη λογιστική απόδοση της χρήσης του ποσού αυτού, ώστε να είναι σαφής λογιστικά η απόδοσή του σε συγκεκριμένο υπάλληλο και έγινε συγκεκριμένο συμβόλαιο που ξεκαθάριζε και τα καθήκοντα του οδηγού (επισυνάπτονται τα έσοδα του συγκεκριμένου κονδυλίου για τα έτη 2012, 2013, 2014). 

4. Το επίδομα αρχικά ανερχόταν στις εννιακόσιες λίρες (1500 ευρώ). Το 2013 «αποκόπηκε» στα 1.020 ευρώ λόγω κρίσης.

5. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόνοια στο συμβόλαιο του συγκεκριμένου υπαλλήλου ότι εκτελεί και χρέη οδηγού του Κινήματος.

 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand