Να αποτραπούν τουρκικά τετελεσμένα στα ενεργειακά

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τους σχεδιασμούς των ανάδοχων εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων, που είδαν το φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργασίες και στο τεμάχιο 6, που η Τουρκία προκλητικά εξακολουθεί να θεωρεί ότι ευρίσκεται μέσα στα όρια της τουρκικής ΑΟΖ.

Σημειώνουμε παράλληλα με ικανοποίηση, ότι η κυπριακή κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις με την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Εφιστούμε όμως ταυτόχρονα την προσοχή στην κυβέρνηση, αφού τόσο η ρητορική, όσο και ο διαφαινόμενος σχεδιασμός των Τούρκων, περιλαμβάνουν τη δημιουργία τετελεσμένων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε ερώτηση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργου Περδίκη αναφορικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας για αγορά πλατφόρμας εξόρυξης. Το γεγονός ότι ο Υπουργός γνωρίζει όσα λαμβάνουν χώρα, μας κάνει να θεωρούμε αυτονόητη τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων από την Κυβέρνηση, προκειμένου να μην επιτραπεί στην Τουρκία να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand