Η συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην εφημερίδα "Πολίτης" σηματοδοτεί νέες υποχωρήσεις.


Δυστυχώς από την πρώτη ημέρα του χρόνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνέχισε το δρόμο των υποχωρήσεων του, έναντι των παράλογων τουρκικών απαιτήσεων.

Μέσα από τη συνέντευξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχτηκε τη θέση του Ακιντζί ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης κάποιος άλλος παράγοντας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αποφάσισε σε επίπεδο συνόδου κορυφής για τη συμμετοχή της στη διάσκεψη, υποβαθμίστηκε σε παρατηρήτρια όπως ήθελε ο Ακιντζί.

Σε ρόλο παρατηρητή υποβάθμισε και τα πέντε μόνιμα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ ενέπλεξε, άλλους διεθνής φορείς όπως π.χ. το Συμβούλιο της Ευρώπης ή την οργάνωση των Ισλαμικών χωρών.

Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται, διότι ο ίδιος θα βρίσκεται εκεί με τη διπλή του ιδιότητα. Η διάσκεψη θα είναι τετραμερής, αλλά θα συμμετέχουν πέντε μέρη και εμείς θα νομίζουμε ότι συμμετέχουν έξι μέρη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «αυτοεξευτελίζεται», όταν με αριθμητικούς ακροβατισμούς προσπαθεί να καλύψει την τουρκική αδιαλλαξία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπρεπε να καταγγείλει τη Τουρκία για την αδιάλλακτη στάση της, μη αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και μη αποδεχόμενη την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Διεθνή Σύσκεψη.

Δυστυχώς, με τις θέσεις που επέλεξε να παρουσιάσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης -και πάλι αιφνιδιαστικά - μέσα από τη χθεσινή συνέντευξη του στην εφημερίδα "Πολίτης", έδωσε ανεπάντεχο άλλοθι στην τουρκική αδιαλλαξία.

Το χειρότερο όμως ήταν, ότι μέσα από τη συνέντευξη του αποδέχτηκε την παρουσία των τουρκικών εγγυήσεων μετά τη λύση του Κυπριακού, συνδυασμένες με παράλληλες εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι υποχωρήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη έναντι των τουρκικών αδιάλλακτων θέσεων, πριν ακόμα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, αποτελούν τον χειρότερο οιωνό για την εξέλιξη της Διεθνούς Διάσκεψης στην Ελβετίας.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand