Παράνομη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας έγινε σήμερα λίγο μετά το μεσημέρι στην Δερύνεια. Όπως ενημερωνόμαστε η εγκατάσταση της κεραίας έγινε υπό την προστασία της Αστυνομίας Κύπρου με τρία περιπολικά!

Πληροφορίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφέρουν πως η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν έχει εκδώσει άδεια για την αναβάθμιση των κεραιών της, με αποτέλεσμα η εγκατάσταση να θεωρείται παράνομη. Φαίνεται όμως πως η Αστυνομία έχει άλλη άποψη.

Ενημερωθήκαμε ότι το Αρχηγείο Αστυνομίας, έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου να παρέχει προστασία προς την εταιρεία μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της.

Μας φαίνεται περίεργο πως την στιγμή που μιλούμε για υποστελέχωση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής αλλά και άλλων κρατικών υπηρεσιών, η Αστυνομία μας αποφασίζει να προστατεύει συνεργεία εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδρίασε ψες απλά και μόνο για να ακούσει το γνωστό αφήγημα του Προέδρου Αναστασιάδη, αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά κατώτερο των περιστάσεων.

Η κρίση στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο  με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, παγιώνεται. Πανηγυρίζουν οι κυβερνώντες γιατί θα προσφύγουν στο δικαστήριο της Χάγης, μια ενέργεια που δεν έχει κανένα αποτρεπτικό χαρακτήρα πέραν του γεγονότος ότι καθυστέρησε δραματικά να προχωρήσει.

Κατά αναλογία σε δώδεκα μήνες να αναμένουμε άραγε την αντίδραση της κυπριακής δημοκρατίας για τις ενέργειες της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και της Λιβύης;

Με τέτοιους ρυθμούς θα χάσουμε την ΑΟΖ και δεν θα το καταλάβουμε.

Επιπλέον δυστυχώς ο Πρόεδρος αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει στην κατάληξη σε ορούς αναφοράς αν δεν αποσυρθούν τουρκικά πλοία από την Κυπριακή ΑΟΖ και αποσυρθούν τα σχέδια του ψευδοκράτους για την Αμμόχωστο. Αντίθετα δηλώνει έτοιμος να συμμετάσχει σε μια άτυπη πενταμερή , χωρίς την συμμετοχή της ΕΕ.

Αρνήθηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να συζητήσουν το θέμα της Αμμοχώστου και το θέμα των αμυντικών δυνατοτήτων της κυπριακής δημοκρατίας. 

Η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμα κι αν δεν φαίνεται η κρισιμότητα της, δεν μπορούμε να κοιμούμαστε «τον ύπνο του δίκαιου» μέχρι τις εκλογές στο ψευδοκράτος.

Και μετά τι; Υπάρχει σχέδιο; Υπάρχει προετοιμασία.

Γι’ αυτά έπρεπε να συζητήσει και αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφέραμε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόταση της Κυβέρνησης για τις συμπτύξεις Δήμων και Κοινοτήτων, πως είναι σταθερή πεποίθησή μας ότι πρέπει να τεθούν σε δημοψήφισμα οι προτεινόμενες αλλαγές στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν προκύπτει θέμα συνένωσης ή κατάργησης Δήμου ή Κοινότητας. Είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών να έχουν λόγο σε σοβαρές θεσμικές αλλαγές που τους επηρεάζουν άμεσα.

Έχουμε προς τούτο καταθέσει πρόταση νόμου από τον Ιανουάριο του 2002.

Το πιο πάνω ενισχύει και το γεγονός πως παραβιάζεται η διάκριση των εξουσιών, ενώ την ίδια στιγμή παραβιάζεται και το άρθρο 5 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο αναφέρει πως δεν μπορούν να γίνουν διαφοροποιήσεις εδαφικών ορίων τοπικής Αρχής χωρίς να διεξαχθεί προηγουμένως δημοψήφισμα. Αυτό λέγεται αλλιώς και «αρχή της επικουρικότητας».

Επίσης πρέπει να έχουν υπόψη τους όλοι ότι για κάθε νομοσχέδιο πρέπει να διεξάγεται δημόσια διαβούλευση πριν οδηγηθεί για ψήφιση. Δημόσια διαβούλευση δεν είναι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε κλειστά δωμάτια και στο παρασκήνιο.

Η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν πρέπει να αφορά μόνο την σύμπτυξη ή/και κατάργηση, Δήμων και Κοινοτήτων. Πρέπει να γίνει ουσιαστική διαφοροποίηση των αρμοδιοτήτων που θα μεταφερθούν στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση διαφημίζει ότι έχει αποδεχθεί και φέτος την πρόταση του ΔΗΚΟ για επιπλέον αύξηση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων, συνολικού ύψους 19,7 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα όμως αρνείται την καθιέρωση του εθνικού κατώτατου ορίου σύνταξης.

Με « δωράκια και συμπληρώματα», στην βάση περίπλοκων διαδικασιών δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των συνταξιούχων.

Εμείς προτείνουμε την καθιέρωση εθνικής κατώτατης σύνταξης που να καλύπτει της βασικές ανάγκες των συνταξιούχων, και να σταματήσουν τα παιγνίδια με τα «τσεκκούδκια» στους συνταξιούχους.

Όπως ανέφερε και σε ανάρτησή του ο Γενικός Ελεγκτής, ο τέως υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι οι μη αναμενόμενες ζημιές της Ελληνικής τράπεζας που θα κάλυπτε η ΚΕΔΙΠΕΣ σε περίοδο 12 ετών, υπολογίζονταν πως δεν επρόκειτο να ξεπεράσουν τα €115 εκατομμύρια.

Όμως, για 10 μήνες, η Ελληνική αξιώνει €65,8 εκατομμύρια από την ΚΕΔΙΠΕΣ. Περισσότερα από τα μισά χρήματα που αναμενόταν να δώσει σε χρονικό διάστημα 12 χρόνων, θα δώσει σε μόλις 12 μήνες.

Το πιο πάνω γεγονός είναι μόλις ένα απειροελάχιστο δείγμα πως τα χειρότερα – για την περίπτωση της Ελληνικής – έπονται.

Ο Συνεργατισμός – οι κόποι των παππούδων και γονιών μας – διαλύθηκε για να επιβιώσει η Ελληνική Τράπεζα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να εντοπίσει το «success story» σε αυτή τη δήθεν εξαγορά, αλλά εντοπίζει σίγουρα την ζημιά που υπέστη ο φορολογούμενος πολίτης από το ξεπούλημα του Συνεργατισμού.

Ο Συνεργατισμός καταστράφηκε για να έχει κέρδη η Ελληνική Τράπεζα και οι μέτοχοι της, κάποιοι από τους οποίους συνδέονται με το κυβερνών κόμμα.

Σελίδα 1 από 708
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand