Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ακόμα μια φορά θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα ζώα δεν είναι Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για να δίνονται ως χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδιά και μεγάλους.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν πλησιάσει και είθισται την περίοδο αυτή να προσφέρουμε δώρα, μεταξύ των οποίων και ζώα, ιδιαίτερα σκυλάκια.

Δυστυχώς αυτή η συνήθεια, να χαρίζονται ζώα ως χριστουγεννιάτικα δώρα, δεν έχει σταματήσει.

Πολλοί γονείς έχουν την καλοπροαίρετη αντίληψη ότι μέσω του δώρου-ζώου, τα παιδιά τους θα αποκτήσουν φιλοζωική συνείδηση.

Όμως τα ζώα έχουν ψυχή και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σ’ αυτά σαν να είναι Χριστουγεννιάτικα στολίδια ή άψυχα παιχνίδια. Ιδίως δε, τα τελευταία χρόνια όπου πολλά κατοικίδια αφήνονται στους δρόμους αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα φροντίσουν πια, ο προβληματισμός για την απόκτηση ενός κατοικίδιου πρέπει να είναι διπλός.

Γι’ αυτό και παγκόσμια, τέτοιες μέρες, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις στέλνουν το μήνυμα ότι «τα ζώα είναι φίλοι μας για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα».

Οι φίλοι των ζώων μπορούν αυτές τις μέρες να επισκεφθούν – μαζί με τα παιδιά τους – ένα από τα καταφύγια ζώων που λειτουργούν στο νησί μας, να δώσουν την εισφορά τους ή να στηρίξουν με εθελοντική εργασία το πολύ δύσκολό τους έργο, αντί να προσφέρουν τις ζωντανές ψυχές ως εφήμερο παιχνίδι.

Ένα ζώο μπορεί να είναι ένα ωραίο δώρο για τα Χριστούγεννα, μόνο αν το διαλέξουν τα ίδια τα παιδιά και ολόκληρη η οικογένεια είναι έτοιμη να αποδεχθεί την ευθύνη της αποδοχής ενός νέου μέλους της. Σε μια τέτοια περίπτωση συστήνουμε να επιλέξετε ένα σκύλο από ένα καταφύγιο ζώων. Και να θυμάστε πάντα ότι:

Τα ζώα δεν είναι Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, είναι για μια ζωή.

 

Είναι πλέον παραδεκτό ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει την επωνυμία του χαλουμιού στη βρετανική αγορά, με το θέμα να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ρεζιλίκι», καθώς διαφαίνεται ότι υπήρξε προειδοποίηση για τα όσα τεκταίνονται σήμερα.

Για το συμβάν αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», υπάρχει έγγραφο του 2011 το οποίο προμήνυε τις καταστάσεις που ζούμε σήμερα με τις δικαστικές διαμάχες.

Ελπίζουμε στην αυριανή συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, όπως αποφάσισε η Βουλή, να υπάρξει ανάδειξη των ευθυνών των αρμοδίων, χωρίς καμία εξαίρεση. Αν οι ευθύνες είναι πολιτικές, ο υπουργός δεν θα έχει άλλο δρόμο από την παραίτηση. Αλλά ακόμα και να είναι ευθύνες των λειτουργών του υπουργείου του, ο κ. υπουργός έχει κάθε δικαίωμα να τις αναλάβει ο ίδιος και να παραιτηθεί, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στο εξωτερικό σε πολλές περιπτώσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε όπως το ζήτημα που αφορά τη νομική μάχη στο Λονδίνο, το οποίο είναι θεσμικό και που ενδεχόμενα να προκύπτουν εκτός από πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, να διερευνηθεί πλήρως και να μην αναλωθούμε για ακόμη μια φορά στα θέματα του προτύπου του χαλουμιού και να ξαναρχίσουμε αύριο τη συζήτηση από την αρχή.

Συνήλθε χθες η διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό – με ηχηρές απουσίες – ωστόσο τα εμπόδια που αφορούν την επανέναρξη του διαπραγματευτικού διαλόγου παραμένουν. Αυτό που πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό είναι ότι δεν φταίει ο πρόεδρος Αναστασιάδης γι’ αυτά τα εμπόδια, αλλά μόνο η Τουρκία.

Δυστυχώς οι συνεχείς εσωτερικές αντιπαραθέσεις δεν επιτρέπουν να αναδειχθεί η ευθύνη της Τουρκίας. Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Τζέιν Χολ Λουτ σχεδιάζει να μεταβεί στην Τουρκιά για να συναντηθεί με κάποιον δευτεροβάθμιο εκπρόσωπο του υπουργείου εξωτερικών της χωράς. Οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση ότι το εμπόδιο είναι η Τουρκική πολιτική, την οποία υιοθετούν οι εδώ εγκάθετοί της.

Απόδειξη αποτελούν άλλωστε και όροι αναφοράς που θέτει επί τάπητος η Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι επιδιώκονται τα εξής:

Η διαδικασία σύντομης διάρκειας και κλειστού τέλους, η επιδιαιτησία, η επιδίωξη να προκαθοριστεί το στάτους των τ/κ σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών, η πολιτική ισότητα και η ιδέα λύσης δύο κρατών.

Ανάμεσα στα εμπόδια βρίσκονται επίσης και τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, έπειτα κι από τις τελευταίες εξελίξεις και την τουρκική απαίτηση να μην πραγματοποιηθούν συνομιλίες ανοικτού τέλους. Πρόκειται για ένα από τα ζητήματα που το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε προειδοποιήσει.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι δεν ικανοποιεί καθόλου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το γεγονός ότι έχει κληθεί η διαπραγματευτική ομάδα, με αφορμή την επίσκεψη της κας Λουτ στην Κύπρο και όχι το Εθνικό Συμβούλιο, ως ήταν η εισήγηση των Οικολόγων.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τα έντονα διαβήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και Τμήματα της Κυβέρνησης, η ανέγερση του Mall Λάρνακας δεν φαίνεται να σταματά.

Πρόκειται για μια οικολογική καταστροφή, η οποία επιφέρει εκκοπή δέντρων μεγάλης ηλικίας. Οι αντιδράσεις πέτυχαν τουλάχιστον να επιφέρουν τους όρους ώστε με την αποπεράτωση του Mall, να τοπιοτεχνηθεί ο χώρος και να φυτευτούν πολλαπλάσια δέντρα από αυτά που κόπηκαν. Όμως δεν μπορεί να αποκατασταθεί ένα δάσος από μεγάλα δέντρα με νεαρά δεντρύλλια!

Η «ανάπτυξη» που επιχειρείται, αναμένεται επίσης να δημιουργήσει στο άμεσο μέλλον κυκλοφοριακά προβλήματα και οχληρία σε μια οικιστική περιοχή και να διαταράξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των ασθενών, καθώς στην περιοχή βρίσκεται και το νοσοκομείο Λάρνακας.

Την Τετάρτη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα παραστεί με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Πρόεδρο κ. Έφη Ξάνθου μαζί αντιπροσωπεία του Κινήματος, στις 4:00 μ.μ. δίπλα από το ΚΕΝ Λάρνακας, για να στηρίξει την διαμαρτυρία. Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, να στηρίξουν τον αγώνα που θα δώσει η νεολαία της περιοχής για το μέλλον της.

 

Το πράσινο καρατομείται στον βωμό της «ανάπτυξης» και του κέρδους. Αυτή την φορά η καταστροφή αφορά τη Λάρνακα, στο σημείο όπου θα κτιστεί το Mall της Λάρνακας «Metropolis»

 Η συζήτηση για την οριζόντια ψηφοφορία έχει ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσει. Ο πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, προανήγγειλε μέσω της συνέντευξής του στον «Φ» της Κυριακής ότι θα επανέλθει με νέα πρόταση νόμου για την οριζόντια ψηφοφορία, έχοντας ως σημείο αναφοράς αυτή την φορά, τις βουλευτικές εκλογές.

«Τσίγκλησε» μάλιστα τον ΔΗΣΥ, ότι αυτή την φορά θα είναι εναντίον, προφανώς σε μια προσπάθεια να διαμορφώσει προοπτική για την πρότασή του και να οικοδομήσει πεδίο πρόσφορο για την επόμενη απόπειρα έγκρισης της πρότασης.

Η αναφορά του προέδρου των Οικολογών προκάλεσε την αντίδραση της Πινδάρου, η οποία σήκωσε το γάντι αρχικά με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου.

Ο τελευταίος απάντησε στον πρόεδρο των Οικολόγων ότι η οριζόντια ψηφοφορία αποτελεί διαχρονική θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού.
 
Σε ανάρτησή του ο Δ. Δημητρίου επεσήμανε: «Σε συνέντευξή του σήμερα ο @gperdikes στον @philenewscy εξάγει λανθασμένα συμπεράσματα για τον @DISY. Απαντώ ευθέως πως ο @DISY είναι διαχρονικά υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας, για όλες τις αναμετρήσεις. Εμείς, ποτέ δε λειτουργήσαμε αλά καρτ. Μην μας μπερδεύετε με άλλους..#cyprusTranslate Tweet».
 

Στον διαδικτυακό διάλογο μετείχε και ο πρόεδρος του Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν προκλήθηκε από πολίτη που υπέβαλε ότι θα έπρεπε ο ΔΗΣΥ να ζητούσε αναβολή της συζήτησης. «Με μια αναβολή και περισσότερο χρόνο θα μπορούσατε να πείσετε το ΔΗΚΟ. (Ειδικά τώρα στα χαρτώματα).

 
1. Το ΔΗΚΟ δεν κατάλαβε τι ακριβώς είναι η οριζόντια.
2. Το ΔΗΚΟ είχε υποβάλει παλαιότερη πρόταση όπως σωστά είπε ο @gperdikes», έγραψε πολίτης.
 
Άμεση ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος απάντησε στο ίδιο ύφος. «Καλά δεν έπεισαν οι οικολόγοι το Δηκο όταν ήταν παντρεμένοι στις προεδρικές εκλογές και θα πείθαμε εμείς με τα ‘’χαρτωματα?’’», σχολίασε χαριτολογώντας ο Αβέρωφ Νεοφύτου.
2018 12 11 9 28 12

Η πρόκληση δεν έμεινε αναπάντητη από τον Γιώργο Περδίκη. «Σας αγαπάω και τους δύο (Νικόλα και Αβέρωφ) αλλά δεν σας παντρεύομαι. Συστήνω πάντως να κάνετε προικοσύμφωνο πριν το γάμο», ήταν η απάντηση του Γιώργου Περδίκη.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρώην δήμαρχος Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου, ο οποίος υπέδειξε ότι η οριζόντια ψηφοφορία είναι κάτι την οποία περιμένει χρόνια και σημασία έχει το αποτέλεσμα.

«Όντως σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και είναι αχρείαστα τα υπονοούμενα σ’ αυτούς που στηρίζουν την οριζόντια (και δεν αναφέρομαι σε σας αγαπητέ) αντί να επικεντρωθούμε στο να πείσουμε τους υπόλοιπους. Εκτός και εάν κάποιοι βολεύονται να μην περάσει ποτέ για να ‘χουν κάτι ν’ ασχολούνται», ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου. Με την οποία συμφώνησε και ο πρόεδρος των Οικολόγων. «Αυτό λέω και εγώ», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Περδίκη.

Όλα ανοικτά για ευρωεκλογές

Ανοικτά παραμένουν όλα τα σενάρια σε σχέση με τις ευρωεκλογές και τις πιθανές συνεργασίες κομμάτων. Την περασμένη Παρασκευή, συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο της Αλληλεγγύης το οποίο ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Κινήματος, Ελένη Θεοχάρους, για τις τελευταίες εξελίξεις στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις του πατριωτικού ενδιάμεσου χώρου.
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο εξουσιοδότησε την πρόεδρο του κόμματος να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα που εκκρεμούν προ της διαμόρφωσης της εισήγησης του Εκτελεστικού Γραφείου, που καταστατικά πρέπει να υποβληθεί ενώπιον της Πολιτικής Επιτροπής για σκοπούς λήψης τελικής απόφασης.
 
Φρίξος Δαλίτης - Φιλελεύθερος 11/12/18
 
Σελίδα 1 από 482
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand