Ακόμη ένα περιστατικό με παιδί, θύμα κακοποίησης, σημειώθηκε στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες. Ένα περιστατικό που εντοπίστηκε τυχαία (!) όταν η μητέρα του συνελήφθη για άλλο αδίκημα και ο Λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που μετέβη στον αστυνομικό σταθμό για να παραλάβει το παιδί, πρόσεξε τις κακώσεις και εκδορές στο σωματάκι του μόλις 19 μηνών παιδιού.

Προκαλεί θυμό και θλίψη – μετά από τόσες καταγραφές κακοποίησης παιδιών και βίας στην οικογένεια – οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξακολουθούν να παρουσιάζονται αδύναμες να προλάβουν, να αποτρέψουν και να αντιμετωπίσουν άμεσα αυτά τα περιστατικά.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένες με τους κυβερνώντες να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τις αρμόδιες Υπηρεσίες – μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα – να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα. Είναι καιρός επιτέλους να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους για να παύσουν τα φαινόμενα οικογενειακής βίας και κακοποίησης παιδιών.

Δέντρα κόβονται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παναγίδη,  απέναντι από το πρώην ξενοδοχείο Hilton, στην πρωτεύουσα. Η – όχι και τόσο – πρωτοφανής ενέργεια σκοπό έχει να αποδεκατίσει τα υφιστάμενα δέντρα στον χώρο για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης.

Όλα τα πιο πάνω σε κρατική γη με τις ευλογίες και τις άδειες της Κυβέρνησης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την σφαγή που γίνεται τις τελευταίες μέρες στον χώρο του στρατοπέδου Παναγίδη.

Για τον πιο πάνω λόγο σήμερα στις 18:00 το απόγευμα συμμετέχουμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της δολοφονίας των δέντρων. Τα δέντρα είναι πολύτιμα για να θυσιάζονται με ελαφρά την καρδία στον βωμό των συμφερόντων. Ένα κρίσιμο ερώτημα όμως παραμένει. Όταν με το «καλό» χτιστεί ο χώρος στάθμευσης και οι χρήστες του αναζητήσουν τη σκιά και τη δροσιά των δέντρων, τί θα τους πείτε;

Μετά από πάρα πολλά χρόνια αγώνων εξασφαλίστηκε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε να παρέχει επιδότηση μέγιστου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με σκοπό την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Για το εν λόγω θέμα, προβήκαμε σε σωρεία επιστολών και συζητήσεων (επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση της τότε Γενικής Γραμματέως του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννας Παναγιώτου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Πυξίδα» για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου).

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας ήταν επιβεβλημένη προ πολλού, πρωτίστως για λόγους εθνικούς και λόγους ασφάλειας, έτσι ώστε να μη βρίσκεται η Κύπρος αποκλεισμένη σε περίπτωση που η αεροπορική σύνδεση για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή.

Εδώ και οκτώ χρόνια τονίζαμε την αναγκαιότητα για την παροχή εναλλακτικών μέσων για μεταφορά επιβατών από και προς την Ελλάδα, οι οποίοι αδυνατούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς ή προτιμούν τη θαλάσσια σύνδεση.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τον ιδιωτικό τομέα για επένδυση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, με το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμη και επικερδής δραστηριότητα καθώς και την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να εντάξει τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ως επιλέξιμη δραστηριότητα για κοινοτική χρηματοδότηση, ήταν δυο μεγάλα εμπόδια για επίτευξη του στόχου.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την – επιτέλους – έγκριση για επιδότηση του εν λόγω δρομολογίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε εγκληματικό ξερίζωμα δέντρων προβαίνει τις τελευταίες μέρες εργοληπτική εταιρεία σε χώρο πρασίνου στην περιοχή Έγκωμης. Στον χώρο – πίσω από τον Τύμβο – μετέβη χθες το απόγευμα η Επαρχιακή Γραμματέας Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Φρόσω Αποστολίδου, όπου διαπίστωσε του λόγου το αληθές.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες (επισυνάπτονται) η εργοληπτική εταιρεία που θα κατασκευάσει έργο στον χώρο, επενέβη στον χώρο πρασίνου ξεριζώνοντας δέντρα από αυτό. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι επηρεάζονται συχνά από τη σκόνη και τα δέντρα ήταν μια ασπίδα προστασίας από αυτή.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε την ενέργεια της εταιρείες και καλούμε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον Δήμο να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για άρση της αδικίας που λαμβάνει χώρα στην περιοχή.

Τα δέντρα πρέπει να προστατεύονται και να αυξάνονται και όχι να ξεριζώνονται στον βωμό της όποιας «ανάπτυξης».

prasinosimeio 5prasinosimeio 5prasinosimeio 5prasinosimeio 5prasinosimeio 5

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει τα παιχνίδια του κατοχικού καθεστώτος εις βάρος των μαρτυρικών κατοίκων της Τηλλυρίας.

Αφού ταλαιπωρήθηκαν οι κάτοικοι Τηλλυρίας από τον τρίμηνο και πλέον αποκλεισμό, τώρα οι κατοχικές αρχές θέλουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ κορωνοϊού κάθε τρεις μέρες, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων με αποτέλεσμα να προβούν σε αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Για τους κατοίκους του Πύργου Τηλλυρίας η κατάσταση είναι δραματική αφού καθημερινά χρησιμοποιούν το οδόφραγμα του Λιμνίτη για μεταβούν στις εργασίες τους, αλλιώς σε περίπτωση που μεταβούν από το δρόμο – Κάμπου – Ορκόντα χρειάζονται 3 ώρες για να φτάσουν στη Λευκωσία.

Σωστά οι κάτοικοι του Κ. Πύργου έχουν αγανακτήσει και σωστά απαγόρευσαν τη διέλευση των κατοχικών στρατιωτικών οχημάτων τα οποία δυο φορές την εβδομάδα - σύμφωνα με τη συμφωνία Χριστόφια Ταλάτ - διασχίζουν την κοινότητα και μεταφέρουν προμήθειες και προσωπικό στον στρατιωτικό θύλακα των Κόκκινων.  

Η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τους κατοίκους Τηλλυρίας. Είναι πραγματικά άδικη η στάση του «ψευδοκράτους» απέναντι στους ταλαιπωρημένους κατοίκους του Πύργου Τηλλυρίας .

Πρέπει επιτέλους να τεθεί επιτακτικά το θέμα της ελεύθερης διέλευσης όλων των πολιτών από τον θύλακα των Κόκκινων. 

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον της Βουλής εκκρεμεί (και σύρεται από τον "Άννα στον Καϊάφα") πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για τα οδοφράγματα στα Κόκκινα και το Πυροί.  Η Βουλή πρέπει να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη κωλυσιεργία.

Σελίδα 1 από 838
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand