Άρχισε σήμερα η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, μια εξέλιξη που είναι ιδιαίτερα θετική και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την τελική κατεύθυνση για την εφαρμογή της καθολικής παροχής υγείας, παρά τα αντίθετα συμφέροντα και τους Ιούδες.

Οι χιλιάδες των πολιτών που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα για να προβούν σε εγγραφή, δίνουν μια ηχηρή απάντηση σε όσους αναζητούν ακόμα και τώρα λύσεις εκτός του ΓεΣΥ, δεν συνεργάστηκαν προς επίλυση των προβλημάτων και των κενών του νέου συστήματος και συνεχίζουν να στρέφονται ενάντια του.

Το γεγονός ότι λόγω υπερβολικής επισκεψημότητας στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ για να εγγραφεί το κοινό, προκάλεσε ένα τεχνικής φύσεως πρόβλημα στην ιστοσελίδα του, δεν πρέπει να απογοητεύει. Η άμεση αντίδραση να δοθεί εναλλακτική ιστοσελίδα, έχει βελτιώσει σημαντικά την κατανομή των εγγραφών. Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε ότι η διαδικασία εγγραφής στο ΓεΣΥ δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το ΓεΣΥ έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως Οικολόγοι καλούμε τους πολίτες να μην ανησυχούν από τις μεθοδευμένες αντιδράσεις. Αυτές οι μεθοδεύεις δεν διασφαλίζουν το συμφέρον των ασθενών. Καλούμε τους ασθενείς και την κοινωνία να στηρίξουν το Γενικό Σχέδιο Υγείας απαντώντας έτσι και σε όσους έχουν άλλες σκοπιμότητες.

Προς ενίσχυση της προσπάθειας, πέραν από τα όσα έχουν ήδη σχεδιαστεί, προτείνουμε όπως το κράτος προσφέρει υπηρεσία υποστήριξης για τη διαδικασία εγγραφής των ασθενών μέσω των υφιστάμενων δομών, όπως για παράδειγμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

Το σχεδόν 1%  που δείχνουν οι δημοκοπήσεις ως απόσταση από την 6η έδρα για τη συνεργασία «Συμμαχία -Οικολόγοι»,  για εμάς μεταφράζεται σε ηχηρό μήνυμα. Χρειάζεται αγώνας και προσπάθεια για μια εναλλακτική απάντηση στο δίλημμα: ακροδεξιά ή κατεστημένο; Εμείς προσπερνούμε αυτό το δίλημμα. Ούτε ακροδεξιά, ούτε κατεστημένο! Η δική σου ψήφος θα κάνει τη διαφορά.

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν την τάση των πολιτών, οι οποίοι στις έρευνες αυτές κατατάσσουν μέρα με την μέρα την συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι» πιο κοντά στον στόχο που έθεσε.

Οι συσπειρώσεις των Κινημάτων της συνεργασίας «Συμμαχία – Οικολόγοι»  είναι μεν ικανοποιητικές μέχρι σήμερα, καθώς χρειάζεται χρόνος η νέα αυτή συνεργασία να επικοινωνηθεί στους πολίτες και να εμπεδωθεί, όμως ταυτόχρονα αποκάλυψαν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Συγκριτικά με τα άλλα κόμματα, που παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά συσπείρωσης, άρα και χαμηλή δυνατότητα προσέλκυσης άλλων ψηφοφόρων, η συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι» έχει το περιθώριο πολύ μεγαλύτερης συσπείρωσης των Κινημάτων που την συντελούν και ως εκ τούτου πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες προσέλκυσης ψήφων. Γι’ αυτό η  συνεργασία «Συμμαχία-Οικολόγοι» μπορεί να εκλέξει Ευρωβουλευτή.

Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και θα επικοινωνήσουμε με σε όσους το δυνατόν περισσότερους πολίτες μπορούμε, να πάνε στις κάλπες και να εκλέξουν τον Ευρωβουλευτή της συνεργασίας «Συμμαχία – Οικολόγοι». Για πρώτη φορά η Κύπρος πρέπει να εκπροσωπηθεί στην ομάδα των Πρασίνων ή στους Ευρωπαίους Δημοκράτες. Στις 26 Μαΐου η συνεργασία «Συμμαχία – Οικολόγοι» θα εκλέξουν το νέο Ευρωβουλευτή!

Ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

β νσδ

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά την μνήμη των θυμάτων της Αρμένικης Γενοκτονίας, καθώς η 24η Απριλίου είναι η ημέρας μνήμης του εγκλήματος. Απευθύνουμε το σεβασμό μας στους αδελφούς Αρμενίους της Κύπρου και στο Αρμένικο έθνος.

Η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεοτούρκους αποτελεί ένα απεχθές έγκλημα εθνοκάθαρσης το οποίο ζήλεψε ο ίδιος ο Χίτλερ, ο οποίος ξεκινώντας τα δικά του εγκλήματα είχε δηλώσει «Ποιος θυμάται του Αρμένιους;». Η απάντησή μας στο φασισμό που οδηγεί σε γενοκτονίες είναι ότι τους θυμόμαστε και επιζητούμε τη δικαίωση τους.

Και ενώ χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότερες χώρες προχωρούν στην αναγνώριση της γενοκτονίας, η Τουρκία αρνείται πεισματικά να την αναγνωρίσει. Το Τουρκικό κράτος όχι μόνο δεν πράττει το καθήκον του αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων των πράξεων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά εντός της ίδιας της χώρας τους η αναφορά στην γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί ποινικό αδίκημα και συνταγή εγκλεισμού στα τουρκικά μπουντρούμια.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι η κυπριακή πολιτεία, ως θύμα της τουρκικής κατοχής, πρέπει να πρωτοστατεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καταστεί ευρωπαϊκή υποχρέωση για την Τουρκία η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας. Είναι αδιανόητο μία χώρα που θέλει να είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή και να διατηρεί προνομιακό καθεστώς να αρνείται την αναγνώριση του εγκλήματος και να το φορτώνει στην δήθεν προπαγάνδα εχθρικών κρατών.

Συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες με την ψήφο τους απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν με τις επικίνδυνες πρόνοιες του. Ένα σχέδιο που καθιστούσε την πατρίδα μας ένα προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Στα χρόνια που πέρασαν, οι τουρκικές θέσεις παρέμειναν αδιάλλακτες. Παρά τις επιπρόσθετες υποχωρήσεις και τα δώρα της ελληνοκυπριακής πλευράς η τουρκική προκλητικότητα ισχυροποιείται με τις προκλήσεις και τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Τουρκία αξιοποιεί πλήρως την τουρκοκυπριακή ηγεσία η οποία από την κατάρρευση των συνομιλιών χρησιμοποιείται ως ο προπομπός των αξιώσεων της Άγκυρας.

Η απόφαση – σταθμός του Κυπριακού λαού το 2004 δεν αξιοποιήθηκε ως έπρεπε από την κυπριακή ηγεσία. Ο εξευμενισμός της Άγκυρας κατέληξε στο φιάσκο του Κραν Μοντανά.

Έχουμε καθήκον να διαφοροποιήσουμε τη στρατηγική μας αν θέλουμε να ελπίζουμε σε βιώσιμη λύση και σε κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας. Η πολιτική του «καλού παιδιού» εκλαμβάνεται από την Άγκυρα ως αδυναμία και την αποθρασύνει ακόμη περισσότερο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή κα. Αλεξία Σακαδάκη και τον Επαρχιακό Γραμματέα Λάρνακας κ. Γιώργο Χαραλάμπους, περιόδευσε σήμερα στην επαρχία Λάρνακας.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Γρηγόριο Κλινική και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπίστωσε για άλλη μια φορά ότι τα προβλήματα όχι απλά συνεχίζονται, αλλά αυξάνονται.

Πραγματοποιήθηκε επίσης επί τόπου επίσκεψη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής του νοσοκομείου, ενώ έγινε και περιοδεία στο Κέντρο της Λάρνακας από την πλατεία Αγίου Λαζάρου προς την οδό Ερμού σε καταστήματα και καφετέριες. Κατά την περιοδεία καταγράφηκαν τα αιτήματα των καταστηματαρχών, καθώς και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Περδίκης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στο νοσοκομείο και την Γρηγόριο Κλινική ανέφερε ότι: «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και να καταγράψουμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει, ιδίως μετά το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τον τερματισμό των εργασιών.

Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Θεωρούμε ότι αξίζει για την επαρχία Λάρνακας να ολοκληρωθεί σύντομα η καινούργια πτέρυγα και να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο.

Επισκεφθήκαμε επίσης την Γρηγόριο Κλινική για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οροθετικά άτομα και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι να είναι κύρια επιλογή και στόχος του ΓΕΣΥ η αντιμετώπιση όλων αυτών τον προβλημάτων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς προς την αυτονόμηση των νοσοκομείων, θα πρέπει τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν»

Σελίδα 1 από 580
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand