Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στον μαρτυρικό λαό της Αρμενίας και καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση που δέχεται από το καθεστώς του Αζερμπαϊτζάν. Ελπίζουμε ότι οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για παύση των εχθροπραξιών και επιστροφή στο τραπέζι των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, όπως ζήτησε και ο γ.γ. του ΟΗΕ, θα έχουν άμεσα αποτελέσματα.

Οι σκέψεις μας είναι με τον φίλο λαό της Αρμενίας.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας αναφορικά με το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Η σημερινή έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για ακόμη μια φορά εμφανίζει τις παραλείψεις και τα κενά της διαδικασίας των πολιτογραφήσεων.

Βάσει την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, οι προτάσεις, που κατά καιρούς κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και πρέπει να τροχοδρομηθούν διαδικασίες για ψήφισή τους.  Την ίδια στιγμή, κρίνεται αναγκαία η καλύτερη συνεργασία των θεσμών, καθώς οι πολιτογραφήσεις αποτελούν ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την Κύπρο αλλά και την αξιοπιστία του νησιού.

Η πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία παραχώρηση υπηκοοτήτων, κρίνεται απαραίτητη ενώ ο αποτελεσματικός έλεγχος πρέπει να πραγματοποιείται έγκαιρα και όχι εκ των υστέρων.  Πολλά από τα προβλήματα που εντοπίζονται σήμερα, μπορούσαν να είχαν ήδη λυθεί εάν ασκείτο έλεγχος στις διαδικασίες προ πολλού. Ο σκοπός μας ήταν και παραμένει η διόρθωση των στρεβλώσεων, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η πλήρης διαφάνεια, όπως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό και ευρωπαϊκό κράτος.

Το πάθημα του Συνεργατισμού, δεν μας έγινε μάθημα. Μέχρι πότε θα σπαταλούνται με τόση μεγάλη ευκολία δημόσιοι πόροι και να πλήττεται η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό;

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου, εκφράζει την ανησυχία της για τις συνεχείς επεμβάσεις του Δήμου Πάφου σε Τ/κ τεμάχια.

Αυτό που μας ενοχλεί ιδιαίτερα είναι η μεθοδολογία που επιλέγει ο Δήμος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι παρεμβάσεις γίνονται χωρίς ενημέρωση του κηδεμόνα Τ/κ περιουσιών, και χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άλλο είναι ο ευπρεπισμός και η άρση παρανομιών μέσα στα πλαίσια του νόμου και άλλο οι καταδρομικές επιχειρήσεις τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

Η παραχώρηση το τελευταίο διάστημα Τ/κ καταστημάτων στον Δήμο, μας βρίσκει αντίθετους. Τον πρώτο λόγο τον έχουν οι νόμιμοι δικαιούχοι που είναι οι πρόσφυγες.

Βλέπουμε τον Δήμο Πάφου να μετατρέπεται ως επιχειρηματίας σε βορά των δικαιούχων.

Σε αυτού του είδους εκκαθαριστικές επιχειρήσεις υπάρχουν παράπλευρες απώλειες, στην προκειμένη περίπτωση το πράσινο.  Στην επιχείρηση της Κυριακής, έχουν κοπεί χαρουπιές και ελιές. Μπορεί να μην ήταν αιωνόβιες όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός της κακόβουλης ενέργειας. 

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις του. Όλα πρέπει να γίνονται νόμιμα και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των προσφύγων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουμε για πολλοστή φορά την έντονη διαφωνία μας με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού αναφορικά με τα ψηλά κτήρια.

Δυστυχώς η κατάσταση με την έγκριση αδειών ανέγερσης πολυώροφων κτιρίων δεν έχει τελειωμό. Μετά από την πολεοδομικά άναρχη διασπορά των ψηλών κτηρίων φαίνεται ότι σειρά παίρνει το ιστορικό κέντρο της πόλης. Εντός της Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα φαίνεται να προωθείται η ανέγερση πολυώροφου κτηρίου νοτίως της εκκλησίας της Αγίας Νάπας.  Παράλληλα μία ακόμη ευκαιριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε σε έγκριση δωδεκαώροφου κτηρίου επί της οδού Γλάδστωνος, στην οποία το Σχέδιο Κέντρου Περιοχής Λεμεσού προβλέπει τέσσερις ορόφους. 

Πλέον καθίσταται φανερό ότι ουσιαστικά οποιοσδήποτε μπορεί να αιτείται την ανέγερση τέτοιων κατασκευών παντού, αχρηστεύοντας τόσο το Τοπικό Σχέδιο, όσο και το Σχέδιο Κέντρου Περιοχής. Ο δε ρόλος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού καθίσταται διακοσμητικός και άνευ ουσιαστικού αντικειμένου.

Η σκανδαλώδης επιδότηση των «επενδυτών» με εκατομμύρια ευρώ αποτελεί μία δεύτερη πτυχή του θέματος. Θεωρούμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα μπορούσε να διερευνήσει το θέμα αυτεπάγγελτα.     

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Η κακοδιαχείριση των προηγούμενων χρόνων άφησε στην Κύπρο, δυστυχώς, το μόνιμο στίγμα του «φορολογικού παράδεισου», του «πλυντηρίου βρώμικου χρήματος» και των «χρυσών διαβατηρίων». Το στίγμα δεν λέει να «ξεπλυθεί» και αυτό επιβεβαιώνουν ξένα δημοσιεύματα όπου παρουσιάζονται 897 ύποπτες μεταφορές χρημάτων από και προς την Κύπρο.

Τα λεγόμενα «FinCen Files» εμφανίζουν πως λήφθηκαν ύποπτα $1,021,397,580 από τις κυπριακές τράπεζες και στάλθηκαν $398,518,966 σε τράπεζες του εξωτερικού.

Εμείς θεωρούμε πως η μόνη οδός για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία της Κύπρου, είναι να διορθώσουμε άμεσα τα κακώς έχοντα και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής με αποτελεσματικό και ανεξάρτητο έλεγχο, αλλά και πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες.

Σελίδα 1 από 860
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand