Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού ζητά την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί επί της οδού Νίκου Παττίχη στην πολυκατοικία  «Μέγαρο Κωνσταντινίδη» (τεμ. 199) χωρίς την εξασφάλιση άδειας από τις αρμόδιες αρχές.

Το φαινόμενο της παράνομης εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πόλη μας έχει μετατραπεί σε πειραματόζωο για την εφαρμογή της νέας και αμφιλεγόμενης τεχνολογίας 5G.

Η Επαρχιακή Επιτροπή δέχεται καθημερινές καταγγελίες για νέες κεραίες σε όλες τις συνοικίες της πόλης.

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση και η ανησυχία των κατοίκων. Η υγεία είναι ένα αγαθό που δεν μπορεί να θυσιάζεται στον βωμό ιδιωτικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» Σάββατο 12/10, πληροφορηθήκαμε πως επανέρχεται το θέμα εκμίσθωσης κρατικής γης για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι πρότεινε στην εταιρεία Ayia Napa Forest Golf Ltd την χωροθέτηση του γηπέδου, σε μέρος του κρατικού δάσους Σωτήρας έκτασης περίπου 770 δεκαρίων, στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίας Νάπας.

Από την πλευρά της η εταιρεία αποδέχθηκε την πρόταση της Κυβέρνησης και υπέβαλε αίτημα στο Τμήμα Δασών για μακροχρόνια μίσθωση της κρατικής δασικής γης.

Ο Δήμος Αγ. Νάπας που διεκδικεί τον τίτλο της «πράσινης πόλης» δεν μπορεί να στιγματίζεται με ένα τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απαιτούμε τον τερματισμό κάθε προσπάθειας προς υλοποίηση ενός έργου με σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον της περιοχής.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η διασπάθιση της δημόσιας περιουσίας στο βωμό της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Capture1151

Πηγή: Πολίτης 14/10/19

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ενημερώνει τα μέλη και φίλους του πως στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα» θα διατεθούν δωρεάν από τα φυτώρια του Τμήματος Δασών 70.000 δασικά δενδρύλλια.

Τα δέντρα διατίθεται για τη φυτευτική περίοδο Νοεμβρίου 2019 – Φεβρουαρίου 2020.

Πιο κάτω επισυνάπτονται δύο αρχεία για πληροφόρηση και αξιοποίηση για τον προγραμματισμό δεντροφυτεύσεων με δήμους και κοινότητες όπως και οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο.

  • Αίτηση προς Τμήμα Δασών για παραχώρηση δωρεάν δεντρυλλίων
  • Λεπτομέρειες του προγράμματος Φυτεύω για το Κλίμα

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ημερομηνίες υποβολής αίτησης είναι από τις 16/10/2019 – 8/11/2019 και οι ημερομηνίες που προτείνει το Τμήμα Δασών για δεντροφυτεύσεις είναι από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.

Μας έμειναν 5.300 δέντρα ακόμα για να φτάσουμε τον στόχο μας μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Πρόγραμμα_ΦΥΤΕΥΩ_ΓΙΑ_ΤΟ_ΚΛΙΜΑ.pdf

Αίτηση_για_Δωρεάν_Παραχώρηση_Δεντρυλλίων.pdf

Δεν μπορεί να μας διαφύγει ότι η ανάρτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’, ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα», πυροδότησε τις αντιδράσεις του Ερντογάν, του Τσαβούσογλου και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας κατά του Τουρκοκύπριου ηγέτη. 

Απαντώντας και δείχνοντας τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε για τον Μουσταφά Ακιντζί πως «ο θώκος που κάθεται δεν είναι κάτι που ο ίδιος απέκτησε, κερδήθηκε χάρη στην παρέμβαση της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Είναι γνωστό το γεγονός πως τα πάντα στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού μας είναι ελεγχόμενα από την Τουρκία και δεν υπάρχει πραγματική «ανεξαρτησία» με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, απλά το επιβεβαιώνουν. Αντιδράσεις όπως αυτή του κ. Ακιντζί σημειώνονται ως θετικές ενέργειες που δεν πρέπει να υποβαθμίζονται. 

Είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές στα Κατεχόμενα και ότι όλα είναι κάτω από τον έλεγχο της Τουρκίας και γι’ αυτό τον λόγο η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος εδώ και τόσα χρόνια δεν επιτυγχάνεται λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Άγκυρας. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι το κλειδί της λύσης βρίσκεται στην Άγκυρα. 

Σελίδα 1 από 669
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand