Αναθεωρημένο νομοσχέδιο που να αφαιρεί την ηλικία ως αποκλειστικό κριτήριο για την επιβολή τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα και εισάγει το κριτήριο της τεχνολογίας Euro και την εκπομπή ρύπων, κατέθεσε σήμερα η Κυβέρνηση.

 
Έτσι αντί να επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας βάσει της ηλικίας, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας θα γίνεται βάσει του περιβαλλοντικού προτύπου Euro και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Βέβαια, το πρότυπο Euro συναρτάται με την ηλικία του αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο αυτό συνδυάζεται με το νομοσχέδιο για κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα αυτοκίνητα που θα οδηγήσει σε απώλεια κρατικών εσόδων €13 εκατομμυρίων.
 
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο συζητήθηκε σε κοινή συνεδρία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική μορφή το νομοσχέδιο δέχθηκε σφοδρή κριτική διότι θεωρήθηκε ότι ευνοούσε τα καινούργια αυτοκίνητα .                       

Δηλώσεις : Βουλευτή  Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου από την Βουλή 

έψεξε ότι η Κυβέρνηση αντί να προωθεί τις δημόσιες συγκοινωνίες, τους ποδηλατόδρομους και να συμμορφωθεί με τους περιβαλλοντικούς στόχους της ΕΕ αυξάνει τη χρήση αυτοκινήτων κάνοντάς τα φθηνότερα.

 «Εγκατέλειψαν την απόσυρση των αυτοκινήτων, επιμένουν να αποσυρθούν οι φόροι, δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Απλώς κάνουμε τα ακριβά αυτοκίνητα πιο φθηνά».

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΗΦ)

Δηλώσεις :Γιώργου Πέρδικη από την Βουλή      

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσκάπτει το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και υποσκάπτει τον θεσμό του ελέγχου στη δημόσια υπηρεσία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.
 
Οι δηλώσεις του κ. Περδίκη έγιναν σε απάντηση των δηλώσεων του Προέδρου Ανασταστιάση για τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης»
 
«Με τη δήλωση του αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσκάπτει το θεσμό του Γενικού Ελεγκτή, υποσκάπτει το θεσμό του ελέγχου στη δημόσια υπηρεσία. Είναι γνωστό το φαινόμενο όποιος διαφωνεί μαζί του (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) φροντίζει να τον αδειάζει δημόσια», ανέφερε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή, υπενθυμίζοντας το προηγούμενο με τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
«Εμείς στηρίζουμε το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και ζητούμε από τον Γενικό Ελεγκτή να μην σταματήσει να καταδιώκει τα φαύλα στη Δημοκρατία και να γίνει ακόμη πιο σκληρός», κατέληξε ο κ. Περδίκης.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΗΦ)

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Γενικός Ελεγκτής κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης με τη σωστή δουλειά του δημιουργεί αντιπάθειες οι οποίες είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με το περιβάλλον και του Προέδρου της Δημοκρατίας ή θέτουν σε αμφισβήτηση τις επιλογές του. 

Ωστόσο θεωρούμε εντελώς ατυχές το γεγονός ότι ο Πρόεδρος επειδή ακριβώς ενοχλείται όταν η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια, ο ίδιος να τοποθετείται με τον τρόπο που διαβάσαμε στην εφημερίδα «Πολίτης» σήμερα!

Δεν μπορούμε να δεχθούμε από τον κ. Αναστασιάδη να πυροβολεί τον Γενικό Ελεγκτή ότι φεύγει τάχα εκτός πλαισίου που καθορίζει το σύνταγμα, διατυμπανίζοντας ότι του έχει κάνει συστάσεις. 

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στρέφεται κατά ανεξάρτητου αξιωματούχου όταν αυτός τυγχάνει στην εκτέλεση του έργου του να ενοχλεί. Υπάρχει το προηγούμενο με τον Γενικό Εισαγγελέα στην υπόθεση Χ. Γιωρκάτζιη και Ρίκου Ερωτοκρίτου. Οποίος ενοχλεί τον Πρόεδρο τυγχάνει δημόσιας υπόσκαψης.  

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε ότι: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμπαραστεκόμαστε και ενθαρρύνουμε το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σημειώνουμε ότι δεν αναμένουμε απλώς να σταματήσει αυτή η ανελέητη επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος στα ευρήματά του προφανώς έθιξε συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αναμένουμε mea culpa από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα λεχθέντα στην σημερινή του συνέντευξη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι παρασυρόμενος από οπισθοδρομικές αντιλήψεις σκέφτεται στα σοβαρά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναπέμψει τον νόμο για την αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους. 

Συνοδοιπόροι του κ. Αναστασιάδη, εκτός από τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος είναι κι αυτές οι πηγές που εμφανίζονται στον έντυπο Τύπο από το Υπουργείο Εσωτερικών που εκφράστηκαν δημόσια λέγοντας «ο Θεός βοηθός αν εφαρμοστεί ο νόμος».

Θεωρούμε ότι κανένα από τα πιο πάνω επιχειρήματα δεν είναι ισχυρά ώστε να επιτρέψουν να ποδοπατήσει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα του εκλέγειν σε 70 χιλιάδες Ελληνοκύπριους και 25 χιλιάδες Τουρκοκύπριους!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προειδοποιούμε ότι αν τελικά υπάρξει αναπομπή, ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με την τροπολογία που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, αποκτούν δικαίωμα ψήφου όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Αρχείο Πληθυσμού. Δηλαδή εφαρμόζεται για τις ευρωεκλογές η αυτόματη εγγραφή των ψηφοφόρων και η πράξη αυτή είναι υπέρ της δημοκρατίας η οποία προωθεί την ισότητα και ισονομία των πολιτών.

Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο δεν δεχόμαστε την όποια αναπομπή, θεωρώντας οι οι πρακτικές δυσκολίες που προβάλλονται δεν είναι ανυπέρβλητες, ενώ οι προφάσεις που παρουσιάζονται ως επιχειρήματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε όλα όσα ειπώθηκαν υπάρχει λογική απάντηση και όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο τελεσίδικα να μην προχωρήσει στην όποια αναπομπή του νόμου. Δεν συναινούμε στο ποδοπάτημα της δημοκρατία για χάριν μικροπολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.  

Σελίδα 1 από 535
Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand