Καταδικάζουμε την παράνομη και άνευ λόγου σύλληψη κυπριακού αλιευτικού και ψαράδων σε διεθνή ύδατα από την Τουρκία

Το περιστατικό κατάσχεσης κυπριακού αλιευτικού σκάφους σε διεθνή ύδατα από την Τουρκική ακτοφυλακή , είναι μια ακόμη πράξη που αποδεικνύει τις προθέσεις της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο και προκαλεί πολλά ερωτήματα τόσο για τη χρονική στιγμή που οι Τούρκοι προκάλεσαν το περιστατικό, αλλά συνάμα φανερώνει και τις προθέσεις τους.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό η κατάσχεση κυπριακού αλιευτικού σκάφους, καθώς παρόμοια περιστατικά συνέβησαν και στο παρελθόν.

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί για την Νέα Υόρκη, και αναμένονται σημαντικές επαφές για την επανέναρξη των συνομιλίων, μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε η Τουρκία να κατάσχει κυπριακό αλιευτικό σκάφος δεν είναι τυχαία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε άμεση την Κυπριακή Κυβέρνηση, μαζί με τα διαβήματα προς απελευθέρωση του πληρώματος του σκάφους, να καταγγείλουν το περιστατικό.

Οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, οι πρόσφατες απειλές της αλλά και το περιστατικό με το αλιευτικό σκάφος πρέπει να καταγγελθούν άμεσα και στον ΓΓ του ΟΗΕ, εφόσον θα υπάρξει ευκαιρία κατ' ιδίαν συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών.

Η πολιτική των απειλών, των εκφοβισμών και της αιχμαλωσίας είναι μεν προσφιλής  προς την Τουρκίας, ωστόσο δεν βοηθά στην επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Πόσο μάλλον προδιαθέτει για την μετά τη λύση κατάσταση της ομηρίας και της επικυριαρχίας. Ότι παθαίνουν σήμερα οι Τουρκοκύπριοι προορίζεται να παθαίνουν όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου σε μια λύση τουρκικών προδιαγραφών

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand