Παράνομη η λειτουργία και του ζωολογικού κήπου της Πέγειας - Την ίδια ώρα το Melios Park συνεχίζει και αυτό παράνομα να λειτουργεί

Επιστολή του Τμήματος Πολεοδομίας προς τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργο Περδίκη επιβεβαιώνει ότι ο ζωολογικός κήπος Πέγειας λειτουργεί κατά παράβαση της πολεοδομικής του άδειας και χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης.

Μάλιστα από το 2015 το Τμήμα Πολεοδομίας μας πληροφορεί ότι έχει αποστείλει «ειδοποίηση επιβολής». Από τότε μέχρι πρόσφατα κανένα άλλο μέτρο δεν πάρθηκε κατά του παράνομου ζωολογικού κήπου, με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος στον ιδιοκτήτη να υποβάλει εκ των υστέρων αιτήσεις για νομιμοποίηση των παράνομων εγκαταστάσεων του που του επιτρέπουν να λειτουργεί ζωολογικό κήπο.

Παρά το γεγονός ότι δεν συμμορφώθηκε μέσα σε 21 μέρες όπως όριζε η ειδοποίηση επιβολής, η διοίκηση δεν προχώρησε στη λήψη δικαστικών μέτρων ούτε επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.

Η ανοχή των αρμοδίων αρχών έναντι και αυτής της περίπτωσης παρανομίας που έχει επιπτώσεις σε ένα σοβαρό θέμα που άπτεται των φιλοζωικών αισθημάτων της κοινωνίας είναι καταδικαστέα.

Την ίδια ώρα το Melios Park, ο δεύτερος παράνομος  ζωολογικός κήπος της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι επισήμως έχει κλείσει, εντόνως διαφημίζει ότι είναι ανοικτός, δέχεται επισκέψεις και συνεχίζει το «παράνομο» εμπόριο ζώων.

Τι κάνουν οι αρχές σε αυτή τη χώρα επιτέλους;

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand