Απαράδεκτη η στάση Ακιντζί - Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να αναιρέσει γραπτώς τις υποχωρήσεις του

Τα όσα δήλωσε ο κ. Ακιντζί, σε ιδιαίτερα μάλιστα οξείς τόνους, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ευκαιρία της ανάδειξης του θέματος του διορισμού νέου Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, αποδεικνύουν εκ νέου το πραγματικό του πρόσωπο.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του Κραν Μοντάνα, είχε ουσιαστικά εξουσιοδοτήσει τον κ. Τσαβούσογλου να μιλά εξ ονόματός του. Η χθεσινή του λοιπόν προσπάθεια, να επιρρίψει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στις  συνομιλίες στον κ. Αναστασιάδη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά συνέχιση της πολιτικής ευθυγράμμισης του με την Άγκυρα.

Δεν μπορεί επίσης κανένας να ξεχάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της απόσυρσης του τουρκοκυπριακού χάρτη από τον κ. Ακιντζί, λίγες μόνο ώρες πριν το β’ γύρο των Προεδρικών εκλογών, μια ενέργεια που το επιτελείο Αναστασιάδη χαρακτήρισε ως σαφή επέμβαση της τουρκοκυπριακής ηγεσίας στις Προεδρικές εκλογές, υπέρ του ανθυποψηφίου του Προέδρου Αναστασιάδη.

Θεωρούμε άμεση ανάγκη την γραπτή απόσυρση των υποχωρήσεων Αναστασιάδη στο Κραν Μοντάνα, που όπως έχει αποδειχτεί όχι μόνο δεν έκαμψαν την αδιαλλαξία της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, αλλά αντίθετα την τροφοδότησαν. Ταυτόχρονα ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να αποσύρει τον ελληνοκυπριακό χάρτη και να ενημερώσει για το περιεχόμενο του τον κυπριακό λαό, πριν το κάνει ο Ακιντζί.

Καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη νέα του θητεία να μην συνεχίσει τη λανθασμένη και αναποτελεσματική πολιτική των υποχωρήσεων, που διαρκώς μας απομακρύνουν από την προοπτική μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand