Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη των τουρκικών παρανομιών - Να αναβληθεί η Σύνοδος της Βάρνας Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στα γραφεία της ΕΕ

Η φραστική καταδίκη των τουρκικών παρανομιών από τη μεριά της Ε.Ε., σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ουσιαστική στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία, το θύμα δηλαδή των παράνομων αυτών ενεργειών. Θα περίμενε κανείς πως η λεγόμενη ευρωπαϊκή οικογένεια θα επεδείκνυε σαφώς την αλληλεγγύη της, όταν παραβιάζονται διαρκώς τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους - μέλους της. Αντίστοιχα θα περίμενε κανείς από τον πολιτικό ηγέτη αυτού του κράτους και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να διεκδικήσει το αυτονόητο: Αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα επιφέρουν κόστος στην Τουρκία. Δυστυχώς τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνουν.

Εμείς θεωρούμε πως η διάσκεψη της Βάρνας δεν μπορεί να διεξαχθεί με συμμετοχή του Προέδρου Ερντογάν, όσο η Τουρκία εξακολουθεί να παρανομεί εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πρέπει πάραυτα είτε να αναβληθεί η διεξαγωγή της, είτε στη διάρκειά της η Τουρκία να έρθει αντιμέτωπη με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις. Αν δεν υπάρχει συμφωνία σε αυτό το σημείο, η Ελλάδα και η Κύπρος οφείλουν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα αρνησικυρίας.

Αυτήν την τοποθέτηση θα καταθέσει αύριο γραπτώς αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη, στο ψήφισμα που θα επιδώσει στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand