1η Απριλίου: Το παράδειγμα των προγόνων μας για τη διεκδίκηση της Ελευθερίας

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει ότι ουδείς δεν πρέπει να ξεχνά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, καθώς ο κυπριακός λαός αντιστάθηκε σθεναρά έναντι μιας υπερδύναμης και διεκδίκησε την Ελευθερία του αψηφώντας τα γεωπολιτικά δεδομένα, αλλά και τη φωνή των λογικών.  

Η στάση των αγωνιστών που ακόμα μια φορά φύλαξαν «Θερμοπύλες» κατά τον Καβάφη, αποτελεί ένα φάρο νοοτροπίας και συμπεριφοράς για όλους εμάς που ζούμε μια ακόμα ταραχώδη και απειλητική για την Κύπρο εποχή.

Παρόλα αυτά όμως, τα χρόνια που ακολούθησαν μετά το τέλος του απελευθερωτικού αγώνα, οι λάθος χειρισμοί, οι διχόνοιες και οι αντιζηλίες, σε συνδυασμό με τις ξένες παρεμβάσεις, οδήγησαν στην τραγωδία του 1974. Οι διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, κατέληξαν σε αποτυχία ένεκα της τουρκικής βουλιμίας.

Ο τότε αγώνας του κυπριακού λαού για την αποτίναξη του Αγγλικού αποικιοκρατικού ζυγού πρόσφερε την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Ανεξαρτησίας μιας Δημοκρατίας που σήμερα υποφέρει από τις προκλητικές απαιτήσεις του Τούρκου κατακτητή. 

Η Ελευθερία στηρίζεται στο όραμα και στις αξίες της ιστορικής ταυτότητας της Κύπρου και αυτό πρέπει αποτελεί την πρώτιστη κατευθυντήρια γραμμή για την επίλυση του Κυπριακού.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σεβόμαστε τις θυσίες των προγόνων μας και θα αγωνιστούμε  για τη διασφάλιση τα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ασφάλειας του κυπριακού λαού. 

Απαιτούμε μια λύση μακριά από τις προκλητικές απαιτήσεις των Τούρκων, οι οποίες περιορίζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κύπρου και του κυπριακού λαού. 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand