Ανομιμοποίητη η επίθεση των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας κατά της Συρίας - Κακώς χρησιμοποιήθηκαν οι βρετανικές βάσεις στη Κύπρο

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει ανεπιφύλακτα τη χρήση χημικών όπλων.  Η χρήση χημικών όπλων από τον οποιονδήποτε πρέπει να τιμωρείται αυστηρά και παραδειγματικά.

Η προσπάθεια όμως των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας να δικαιολογήσουν την ψεσινή μαζική πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί από την πρόφαση αυτή. Οι τρεις κυβερνήσεις -που έχουν λένε τη δυνατότητα να διεξάγουν πυραυλικές επιθέσεις με χειρουργική ακρίβεια στη βάση πληροφοριών που εντοπίζουν και το τελευταίο βαρέλι χλωρίνης- δεν κατάφεραν να προσκομίσουν επαρκείς αποδείξεις για την πρόσφατη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.

Αλίμονο αν γίνει αποδεκτό ότι επειδή κάποιες χώρες έχουν την στρατιωτική δυνατότητα θα αποφασίζουν από μόνες τους και χωρίς την έγκριση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εξαπολύουν πυραυλικές επιθέσεις κατά κρατών ή λαών. Πόσο μάλλον που η πυραυλική επίθεση καθιστά αδύνατη την εργασία του κλιμακίου της διεθνούς επιτροπής για τη χρήση των πυρηνικών όπλων που έφτασε χτες στη Συρία.

Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας κατά της Συρίας και ζητούμε την άμεση διερεύνηση από διεθνή οργανισμό των καταγγελιών για χρήση χημικών όπλων.

Καταδικάζουμε επίσης την έκνομη και παράνομη χρήση των βρετανικών βάσεων στη Κύπρο σε αυτή την επιχείρηση.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Περδίκης είχε θέσει με έντονο ύφος στη πρόσφατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το ζήτημα της χρήσης των βρετανικών βάσεων και ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να υποδείξει στην Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι σύμφωνα με τις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου οι βρετανικές βάσεις στη Κύπρο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθετικούς σκοπούς παρά μόνο όταν απειλείται η ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου. Προφανώς η περίπτωση της ψεσινής επίθεσης δεν αφορά την ασφάλεια της Βρετανίας, ούτε αφορά επιχείρηση εγκεκριμένη από τον ΟΗΕ, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων  στο εσωτερικό της Βρετανίας.

Η κυπριακή κυβέρνηση τι έκανε άραγε; Μήπως αρκέστηκε να πει "οι βάσεις είναι βάσεις ";

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand