Οικολόγοι: Διεθνής εκστρατεία διαφώτισης για την προστασία των Θαλασσινών Σπηλιών

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έχει ήδη ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία διαφώτισης, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου και ειδικότερα της ευαίσθητης περιοχής των Θαλασσινών Σπηλιών. Σε αυτό το πλαίσιο, με επιστολή του ο Πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης έχει απευθυνθεί με επιστολή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, ζητώντας να πληροφορηθεί για τη συμμόρφωση -ή μη- της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ευρωπαϊκό πλαίσιο προστασίας της φύσης.

Ταυτόχρονα, το Κίνημα έχει διοργανώσει επίσημη επίσκεψη της Evelyne Huytebroeck, εκ μέρους του Προεδρείου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, η οποία θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην περιοχή των θαλασσινών Σπηλιών για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την καταστροφή που έχει συντελεστεί. Ταυτόχρονα δε το Σάββατο 21/4 στις 10:00 στη ΒτΑ, θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Δ. Συλλούρη, όπου και θα εκφράσει τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά τη συνάντηση η κα Huytebroeck θα προβεί σε δηλώσεις.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιείται σειρά επαφών του Κινήματος με διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις, που αποσκοπούν στην ενημέρωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Κύπρου. Για εμάς, η καταστροφή της φύσης, ιδίως όταν προκαλείται για την κερδοσκοπία των ιδιωτών, δεν είναι ένα πρόβλημα που τελειώνει εντός των συνόρων της χώρας. Υπό αυτή την ιδιότητα λοιπόν, της διατήρησης σημείων μοναδικής αξίας, θεωρούμε πως η καταστροφή τέτοιων σημείων, όπως οι Θαλασσινές Σπηλιές, πρέπει να απασχολήσουν τους φορείς σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand