Επιτέλους και Αστυνομία για τα ζώα – Άργησε όμως η πολιτεία να αντιληφθεί ότι ήταν η μόνη λύση

Άλλη μια επίμονη, επίπονη αλλά και συνάμα αποτελεσματική εισήγηση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά. Ένας αγώνας ο οποίος άρχισε πριν από πολλά χρόνια, φαίνεται να βρίσκεται επιτέλους στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσης του.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πριν έξι χρόνια με τροποποίηση του περί Αστυνομίας νόμου, κατάφερε να εισαγάγει πρόνοια για δημιουργία σώματος ειδικών αστυνομικών που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τους σκύλους και τα δικαιώματα των ζώων, η οποία δεν εφαρμόστηκε.

Δυστυχώς η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει το ειδικό αυτό σώμα, λόγω και των παρεμβάσεων κάποιων που ήθελαν αντί Αστυνομίας  των ζώων να δημιουργεί ο θεσμός του επιτρόπου για τα ζώα, επέφερε όξυνση των κρουσμάτων με θύματα τα ζώα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε το γεγονός ότι επιτέλους η πολιτεία αντιλήφθηκε ότι η εισήγηση των Οικολόγων θα είναι η μόνη αποτελεσματική, αφού οτιδήποτε άλλο δοκιμάστηκε, δεν απέδωσε. Ωστόσο επειδή ακόμα τελούμε εν αναμονή της δημιουργίας της Αστυνομίας για τα ζώα, τα εύσημα τα κρατάμε μέχρι να δούμε τους εντεταλμένους της πολιτείας να εφαρμόζουν τον νόμο για τα ζώα στην καθημερινότητα μας.

 

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand