Αποφυλακίσεων συνέχεια και όποιον πάρει ο Χάρος...

Χθες είδαμε άλλο ένα κύμα αποφυλακίσεων πρώην πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, εκμεταλλευόμενοι την περίφημη πλέον αλλαγή του νόμου που έγινε τον περασμένο Ιούλιο από την Βουλή των Αντιπροσώπων και επέτρεψε την πρόωρη αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου αρχές Αυγούστου. Χθες Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου αποφυλακίστηκαν και οι τέσσερις καταδικασθέντες στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, Σάββας Βέργας, Φειδίας Σαρίκας, Βάσος Βασιλείου και Ευτύχιος Μαληκκίδης.

Παράλληλα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές πραγματοποίησαν την ίδια μέρα διαδήλωση, διαμαρτυρόμενοι για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων επώνυμων κρατουμένων που υποβάλλουν αιτήσεις αποφυλάκισης από το Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ`Αδεία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δε, προχώρησε την αποστολή ανακοίνωσης ζητώντας όπως ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα από την Πολιτεία σε σχέση με το Συμβούλιο Αποφυλάκισης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «παρουσιάζεται η εικόνα, με βάση τη σχετική νομοθεσία όπως έχει διαμορφωθεί, κατάδικοι οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα περιλαμβανομένης και διαφθοράς, να αποφυλακίζονται σωρηδόν προτού κάποιοι καν εκτίσουν το ήμισυ της ποινής, την οποία τους είχε επιβάλει το αρμόδιο Δικαστήριο".

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Επειδή ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναγνωρίσαμε το λάθος που κάναμε με την υπερψήφιση της περιβόητης πρότασης νόμου του βουλευτή Γεώργιου Γεωργίου του ΔΗΣΥ τον περασμένο Ιούλιο, προχωρήσαμε άμεσα στην κατάθεση πρότασης νόμου μας που να επαναφέρει το γράμμα του νόμου στην πρότερη του κατάσταση. Δυστυχώς, επειδή υπάρχει διάσταση απόψεων για το εαν θα πρέπει να κατατεθεί για συζήτηση η συγκεκριμένη πρόταση εκ νέου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών (όπου προεδρεύει ο κ. Γεώργιος Γεωργίου) ή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών (όπως επιμένουμε εμείς) δεν έγινε κατορθωτή η κατάθεση της πρότασης νόμου μας στην χθεσινή 1η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων. Θα επιμείνουμε στην θέση μας για συζήτηση του θέματος στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών αλλά θα επιμένουμε όπως εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα ως κατ’ επείγον η αμέσως επόμενη ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, ώστε να τερματιστεί αυτό το απαράδεκτο κύμα πρόωρων αποφυλακίσεων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τους υπόλοιπους κρατούμενους στις Κεντρικές Φυλακές πως το πράγμα βρωμάει. Τούτων λεχθέντων, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε το Συμβούλιο Αποφυλακίσεων Επ’ Αδεία να αναστείλει τις όποιες άλλες ενδεχόμενες αποφυλακίσεις, μέχρι την ψήφιση της νομοθεσίας, αλλά και να καταθέσει το σκεπτικό των μέχρι τώρα αποφυλακίσεων στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand