Στο πεδίο βολής Ξυντούς (Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου) θα βρίσκεται αύριο ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνοδευόμενος από την Επαρχιακή Γραμματέα Λευκωσίας κα. Φρόσω Αποστολίδου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Στυλιανίδη και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής κ. Γιώργος Ηλιάδης, επισκέπτονται το Σάββατο (13/10) στις 10:00 το πρωί την κοινότητα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κοινοτάρχη της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου κ. Χρίστο Χρίστου όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα τεθεί επί τάπητος και η καταγγελία που αφορά το πεδίο βολής της Εθνικής Φρουράς. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις καύσεις αρμάτων, ελαστικών διόπτρων και άλλων υλικών που ενδεχόμενα να περιέχουν ραδιενεργά ή άλλα επικίνδυνα στοιχεία όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Η καταγγελία αναφέρεται ακόμη και σε απόρριψη οξειδωμένων βλημάτων επί του εδάφους.

Επίσης, ο κ. Περδίκης και η αντιπροσωπεία του Κινήματος θα πραγματοποιήσουν επιτόπια επίσκεψη στον χώρο του πεδίου βολής, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι για περισσότερο από μια δεκαετία, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τασσόμαστε υπέρ του πάγιου και βασικού αιτήματος της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, που δεν είναι άλλο από την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης σχετικά με τα κρούσματα καρκίνου που παρουσιάστηκαν με ιδιαίτερη συχνότητα τα τελευταία χρόνια στην κοινότητα.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand