Δήλωση κας. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλος Πολιτικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφιας ευρωβουλευτού συνεργασίας «Συμμαχία-Οικολόγοι», για το ΓεΣΥ

Άρχισε σήμερα η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, μια εξέλιξη που είναι ιδιαίτερα θετική και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την τελική κατεύθυνση για την εφαρμογή της καθολικής παροχής υγείας, παρά τα αντίθετα συμφέροντα και τους Ιούδες.

Οι χιλιάδες των πολιτών που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα για να προβούν σε εγγραφή, δίνουν μια ηχηρή απάντηση σε όσους αναζητούν ακόμα και τώρα λύσεις εκτός του ΓεΣΥ, δεν συνεργάστηκαν προς επίλυση των προβλημάτων και των κενών του νέου συστήματος και συνεχίζουν να στρέφονται ενάντια του.

Το γεγονός ότι λόγω υπερβολικής επισκεψημότητας στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ για να εγγραφεί το κοινό, προκάλεσε ένα τεχνικής φύσεως πρόβλημα στην ιστοσελίδα του, δεν πρέπει να απογοητεύει. Η άμεση αντίδραση να δοθεί εναλλακτική ιστοσελίδα, έχει βελτιώσει σημαντικά την κατανομή των εγγραφών. Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε ότι η διαδικασία εγγραφής στο ΓεΣΥ δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή.

Τέλος, σημειώνουμε ότι το ΓεΣΥ έχει δημιουργηθεί με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως Οικολόγοι καλούμε τους πολίτες να μην ανησυχούν από τις μεθοδευμένες αντιδράσεις. Αυτές οι μεθοδεύεις δεν διασφαλίζουν το συμφέρον των ασθενών. Καλούμε τους ασθενείς και την κοινωνία να στηρίξουν το Γενικό Σχέδιο Υγείας απαντώντας έτσι και σε όσους έχουν άλλες σκοπιμότητες.

Προς ενίσχυση της προσπάθειας, πέραν από τα όσα έχουν ήδη σχεδιαστεί, προτείνουμε όπως το κράτος προσφέρει υπηρεσία υποστήριξης για τη διαδικασία εγγραφής των ασθενών μέσω των υφιστάμενων δομών, όπως για παράδειγμα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ).

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand