Να γίνει νομοθετική ρύθμιση για τις εκποιήσεις που να περιορίζει την αυθαιρεσία των τραπεζών

Ρυθμίσεις που θα περιορίζουν κατά πολύ τις αυθαιρεσίες των τραπεζών αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει στήριξη στις πραγματικά βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, είναι ο σκοπός της πρότασης νόμου που συνυπογράφουν το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, η Συμμαχία Πολιτών, το ΔΗΚΟ και το Κίνημα Αλληλεγγύης.

Οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν ώστε να αρθεί η δυνατότητα των τραπεζών να αυθαιρετούν εις βάρος των δανειοληπτών χρησιμοποιώντας τα υπερόπλα που τους έδωσε η πλειοψηφία της βουλής τον περασμένο Ιούνιο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει ότι την Παρασκευή που θα κατατεθεί επίσημα η πρόταση νόμου στην επιτροπή οικονομικών, θα ανοίξει επιτέλους μια επί της ουσίας συζήτηση με σκοπό να επιτευχθούν οι πραγματικά βιώσιμες αναδιαρθρώσεις δανείων, βάσει και του κώδικα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου που φαίνεται ότι μέχρι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόστηκε. Προς τούτο, περιμένουμε από την κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών να συζητήσει ταυτόχρονα κι άλλες προτάσεις νόμου που έχουμε ήδη καταθέσει και που αφορούν τις εκποιήσεις, την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης της μικρής επιχείρησης, την αφερεγγυότητα κ.ο.κ.

Η Κυβέρνηση κι ο Υπουργός Οικονομικών οφείλουν να αντιληφθούν ότι η λύση στο πρόβλημα με τα δάνεια όσων δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, δεν είναι το ξεπούλημα των περιουσιών τους στις τράπεζες αλλά η στήριξη σε βιώσιμες αποπληρωμές.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand