Η ταλαιπωρία αλόγων στην πλατεία Τροόδους συνεχίζεται και φέτος

Μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε για την ταλαιπωρία και την κακή κατάσταση που βιώνουν τα άλογα που βρίσκονται στην πλατεία Τροόδους, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απευθύνεται για άλλη μια φορά στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του κράτους και στις άλλες αρμόδιες αρχές.

Στην επιστολή που έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης προς τον διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών κ. Χριστόδουλο Πίπη, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες ως προνοεί η νομοθεσία, καταγράφεται για άλλο ένα καλοκαίρι η κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Τροόδους.

Πρόκειται για άλογα τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της πλατείας Τροόδους για τουριστικούς λόγους και ιππασία – σήμα κατατεθέν της πλατείας εδώ και χρόνια – και για τα οποία συχνά το Κίνημα δέχεται καταγγελίες ότι δεν τυγχάνουν της απαιτούμενης φροντίδας.  Παλαιότερα είχαμε χειριστεί καταγγελίες για υπερβολική καταπόνηση ή για έλλειψη στεγάστρου που να προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες π.χ. ήλιο ή χαλάζι. Αυτή τη φορά η καταγγελία μιλά για κακή κατάσταση λόγω του πολύ κοντού σχοινιού που είναι δεμένα τόσες ώρες καθημερινά τα άλογα, ως επίσης ότι είναι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι το τουριστικό προϊόν της Κύπρου δεν εμπλουτίζεται καθόλου λόγω της ύπαρξης αλόγων στην πλατεία του Τροόδους με ταλαιπωρημένα ζώα. Θεωρούμε ότι αυτή η άσχημη εικόνα πρέπει επιτέλους να τελειώσει οριστικά, ενώ αναμένουμε ότι οι καταγγελίες θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν.

ΝΟ. 595 19 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ 2

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand