Ανακοίνωση Χαιρετίζουμε την υπογραφή της συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την υπογραφή από 165 και πλέον χώρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Η Συμφωνία αυτή είναι ίσως η τελευταία ελπίδα του πλανήτη για να αποφύγει την πλήρη καταστροφή του περιβάλλοντος και της ίδιας της ύπαρξής μας ουσιαστικά λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Για να επιτευχθεί όμως η αναστολή του φαινομένου του θερμοκηπίου και να κρατηθεί η αναπόφευκτη αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου μέχρι το 2020, πρέπει να γίνει πολλή δουλειά.

Πρέπει να γίνουν σοβαρές επενδύσεις για ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας, με την μείωση στο ελάχιστο της χρήσης ορυκτών καυσίμων και την άμεση στροφή στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Πρόκειται για τεράστια επιτυχία για τον πλανήτη αλλά και για το παγκόσμιο οικολογικό και περιβαλλοντικό κίνημα. Αν και υπάρχουν αδυναμίες, υπάρχει θετικό κλίμα και βούληση από όλους τους εμπλεκομένους να δοθούν κίνητρα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να σώσουμε τον πλανήτη.

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand