Επιτέλους επαναλειτουργεί η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Από το 2012 αγωνιζόμασταν γι’ αυτή

Μετά από πάρα πολλά χρόνια αγώνων εξασφαλίστηκε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτως ώστε να παρέχει επιδότηση μέγιστου ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με σκοπό την επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Για το εν λόγω θέμα, προβήκαμε σε σωρεία επιστολών και συζητήσεων (επισυνάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση της τότε Γενικής Γραμματέως του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Ιωάννας Παναγιώτου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «Πυξίδα» για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου).

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας ήταν επιβεβλημένη προ πολλού, πρωτίστως για λόγους εθνικούς και λόγους ασφάλειας, έτσι ώστε να μη βρίσκεται η Κύπρος αποκλεισμένη σε περίπτωση που η αεροπορική σύνδεση για διάφορους λόγους δεν είναι δυνατή.

Εδώ και οκτώ χρόνια τονίζαμε την αναγκαιότητα για την παροχή εναλλακτικών μέσων για μεταφορά επιβατών από και προς την Ελλάδα, οι οποίοι αδυνατούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς ή προτιμούν τη θαλάσσια σύνδεση.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τον ιδιωτικό τομέα για επένδυση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, με το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμη και επικερδής δραστηριότητα καθώς και την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να εντάξει τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ως επιλέξιμη δραστηριότητα για κοινοτική χρηματοδότηση, ήταν δυο μεγάλα εμπόδια για επίτευξη του στόχου.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την – επιτέλους – έγκριση για επιδότηση του εν λόγω δρομολογίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Facebook

Κύλιση στην Αρχή

HD-Background Selector

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies..

Συμφωνώ

I understand