Αρχική Σελίδα 9 Το έργο 9 Αλωνεύτη Φιτικίδου Έλενα

Αλωνεύτη Φιτικίδου Έλενα

Επαρχία Αμμοχώστου

Η Έλενα Αλωνεύτη γεννήθηκε το 1963 στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Σπούδασε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Επικοινωνία και Τηλεοπτική παραγωγή όπου εργάστηκε ως τηλεοπτικός παραγωγός. Το 1989 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σκηνοθέτης, παραγωγός, κινηματογραφίστρια και μοντέρ.

Το 2010 δημιούργησε το CSR Media Initiative, μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και εταιρίες παραγωγής και διαφήμισης, για την προώθηση της Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης μέσα από ενημερωτικά φιλμάκια. Τα τελευταία δέκα χρόνια το έργο της εστιάζεται κυρίως σε κοινωνικά ντοκιμαντέρ και δράσεις, ενώ συχνά συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων.

Η Έλενα είναι πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κινηματογράφου Κύπρου, μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης Κύπρου και διετέλεσε Κριτής Διεθνών Βραβείων ΕΜΜΥ στις κατηγορίες Ντοκιμαντέρ και Τηλεοπτικές Ειδήσεις. Επίσης, είναι μέλος του European  Documentary Network και του European Women’s Audiovisual Network.

Αριθμός υποψηφίου: 01
Προσωπική σελίδα: