Αρχική Σελίδα 9 Το έργο 9 Παπακωνσταντίνου Άδωνις

Παπακωνσταντίνου Άδωνις

Επαρχία Λευκωσίας

Γεννήθηκε το 1953. Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής. Το 1974 υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία ως υποδιοικητής μονάδας λαμβάνοντας μέρος σε επιχειρήσεις. Σπούδασε Πληροφορική και Στατιστική στο Queen Mary του Λονδίνου. Μετεκπαιδεύτηκε στο διεθνώς γνωστό Senior Executive Program Columbia University New York.
Το 1977 εργοδοτήθηκε από την NCR, πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής, φτάνοντας μέχρι την θέση του Ανώτατου Περιφερειακού Εκτελεστικού και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σήμερα είναι ο Διευθύνων Συνεταίρος της Bartercard, πολυεθνικής εταιρείας αντιπραγματισμό. Είναι επίσης πάρεδρος του Κυπριακού Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.
Μετά το 2013, διετέλεσε Πρόεδρος των Δ.Σ. των ακόλουθων οργανισμών: JCC Payment Systems, Laiki Financial Serviceς, Laiki Capital και CLR Investment Fund. Διετέλεσε επίσης μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, BOC Channel Islands, ΚΕΡΜΙΑ ΛΤΔ, της EUROLIFE, TEFKROS FUND CHANNEL ISLANDS, όπως επίσης και του Ογκολογικού Κέντρου της Τρ.Κύπρου.
Από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι και σήμερα είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ). Είναι νυμφευμένος με την Ελένη και έχουν μια κόρη την Χριστίνα.

Αριθμός υποψηφίου: 14
Προσωπική σελίδα: