Αρχική Σελίδα 9 Το έργο 9 Θεανώ Καλαβανά

Θεανώ Καλαβανά

Επαρχία Αμμοχώστου

Η Δρ Θεανώ Καλαβανά είναι πρόσφυγας από το Ριζοκάρπασο με παππούδες εγκλωβισμένους.  Έχει πτυχίο από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακό τίτλο στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey, Αγγλία και Διδακτορικό τίτλο σπουδών στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία. Με υποτροφία Fulbright έκανε το Μετα-Διδακτορικό της στην Αμερική, στο Memorial Hospital και στο Carnegie Mellon. Διετέλεσε μέχρι το 2019, Επίκουρη Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Σήμερα εργάζεται με ένα διεθνή οργανισμό ως Professional Certified Coach in Leadership and Wellbeing. Συνεργάζεται με κολοσσούς όπως την Coca Cola Europe, την PwC και μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Η Δρ Θεανώ Καλαβανά έχει πλούσια ακτιβιστική δράση είκοσι χρόνων. Μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί ενεργά σε θέματα που αφορούν την δικοινοτική δράση για επίλυση συγκρούσεων.

Το 2011 προσκλήθηκε ως Συντονίστρια της Ομάδας Υποστήριξης της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Συνεργάζεται εθελοντικά ως επιστημονική συνεργάτιδα με το Τομέα Ογκολογικής Νοσηλευτικής.

Από το 2017 αρθρογραφεί συστηματικά στην εφημερίδα «Πολίτης» και για ένα χρονικό διάστημα στην «Καθημερινή» (2019-2020). Διετέλεσε μέχρι και την εξαγγελία της υποψηφιότητας της Γενική Γραμματέας του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας με επικέντρωση σε θέματα υγείας και περιβάλλοντος. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του «Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών». Πρωτοστάτησε μαζί με άλλους πολίτες τους μήνες που μας πέρασαν μας στις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς. Η Θεανώ είναι μητέρα του Ορφέα και της Σοφίας και αγωνίζεται για ένα κράτος δικαίου, ισονομίας και ίσων ευκαιριών για τον κάθε πολίτη. Όραμα της μια απελευθερωμένη, επανενωμένη πράσινη Αμμόχωστος!

Αριθμός υποψηφίου: 4
Προσωπική σελίδα: https://theanokalavana.com/