Η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προέβη σε γραπτή δήλωση αναφορικά με τη φαρμακευτική αγωγή που παρέχεται στους ασθενείς με Ηπατίτιδα C, αναφέροντας τα εξής:

“Η παρέμβαση μας προς το Υπουργείο Υγείας απέδειξε πως η χορήγηση σκευασμάτων προηγούμενης γενιάς -και μειωμένης αποτελεσματικότητας- προς τους ασθενείς με Ηπατίτιδα C, αποτελεί επιλογή. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως τα νέα αντιικά σκευάσματα, η αποτελεσματικότητα των οποίων προσεγγίζει το 95-98% παρέχονται σε ασθενείς, μόνο εφόσον δεν αποδώσει η προηγούμενη αγωγή.

Για εμάς η προσέγγιση αυτή είναι λάθος, τόσο υπό το πρίσμα της οικονομικής διαχείρισης για το κράτος, όσο κυρίως για τους ίδιους τους ασθενείς, που κατ’ αυτόν τον τρόπο στερούνται της αμεσότερης θεραπείας, παρά την πρόοδο της επιστήμης.

Θεωρούμε κρίσιμης σημασίας την επανεξέταση της προσέγγισης του Υπουργείου Υγείας στο ζήτημα αυτό, αφού θεωρούμε πως πρώτιστο κριτήριο όλων, είναι η ποιότητα ζωής και η υγεία των ασθενών”.