Αγαπημένοι μου φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών όπου ανοίγουμε ένα πράσινο δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας.

Μαζί θα συμπορευθούμε στους πάρα πολλούς αγώνες μας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο στην Κύπρο και όχι μόνο.

Θα παλέψουμε για την ενδυνάμωση της οικονομίας με στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των εισοδημάτων των πολιτών κατά προτεραιότητα. Πρέπει να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η Τοπική Οικονομία των διάφορων περιοχών, να μπορούν οι πολίτες να αντεπεξέρχονται με τα έξοδα συντήρησης του νοικοκυριού τους, την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξεύρεση κατοικίας και τα ενοίκια.

Να ενισχύσουμε την κοινωνία με μια καλής ποιότητας ζωή, μέσα από την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Να προωθήσουμε την κοινωνικότητα, τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και την εξυπηρέτηση των πολιτών, τις ευκαιρίες διασκέδασης, τη νεολαία και την περίληψη όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις.

Να προστατεύσουμε το περιβάλλον μέσω μιας ορθής διαχείρισης των σκουπιδιών και όλων των άλλων στερεών και υγρών αποβλήτων και την προώθηση σωστών περιβαλλοντικών πολιτικών. Να προάγουμε τις δημόσιες μεταφορές, το περπάτημα και την ποδηλασία και την διασφάλιση καλής ποιότητας πόσιμου νερού.

Να προστατεύσουμε τη φύση και την πλούσια βιοποικιλότητα μας, το περιβάλλον στις πόλεις και τις κοινότητες μας. Να προασπιστούμε την ευημερία των ζώων, την προώθηση πολιτικής για την διαχείριση των αδέσποτων, την υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που μέρα νύχτα τρέχουν για τα καταφύγια και τη διάσωση.

Την βελτίωση της ποιότητας του αέρα, την προστασία των νερών την μείωση της ζήτησης ενέργειας μέσω ενεργειακών αναβαθμίσεων των κτηρίων, την προώθηση των ΑΠΕ και την εφαρμογή μιας σωστής πολιτικής για την ενέργεια και το κλίμα.

Είναι επίσης σημαντικό να ενημερωθεί το κοινό για τα δικαιώματα του στην Πληροφόρηση, τη Συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, την αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κοινωνικών ομάδων και τη συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες.

Την ενίσχυση του πολιτισμού, της αισθητικής των χώρων, την προστασία, ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ενίσχυση των καλλιτεχνών μας μέσα από τις σωστές πολιτικές προώθησης αλλά και διευκολύνσεων που είναι απαραίτητες για την επιβίωση τους.

Με απλά λόγια πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο κόσμος μας θα μπορεί να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους, να έχει υγεία, να νιώθει ότι έχει τις δυνατότητες και ότι μπορεί πραγματικά να ελπίζει.

Πάμε μαζί για τη νίκη, για το καλό του τόπου μας!

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου,

Πρόεδρος,

Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών