Ανακοινώσεις που δημιουργούν διαρκή ερωτήματα, γεμάτα με κενά και αδυναμίες, μας «γέμισε» το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση σχετικά με το τρίτο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων. Οι δυο υπουργοί (Εργασίας / Οικονομικών) προέβησαν σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν τα νέα σχέδια στήριξης των επιχειρήσεων και των εργοδοτουμένων, ωστόσο άφησαν πολλά ερωτήματα να «αιωρούνται».

Τεράστιο ερωτηματικό είναι οι επιχειρήσεις οι οποίες μένουν εκτός του τρίτου πακέτου οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε η Κυβέρνηση. Ένα ερωτηματικό που πρέπει να απαντηθεί άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που το μέλλον τους σκιαγραφείται αβέβαιο.

Πέραν τούτου, διαπιστώνεται πως μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν καλύπτεται από τα σχέδια λόγω της παράνομης τακτικής κάποιων εργοδοτών να μην καταβάλουν τις κοινωνικές ασφαλίσεις για τη λεγόμενη νεκρή περίοδο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε τη Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε διευκρινίσεις ως προς το ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται των μέτρων στήριξης της οικονομίας.