Από το 2017 το κυβερνητικό νομοσχέδιο «περί Σύστασης Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων», πηγαινοέρχεται στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει θέληση για ψήφισή του από όλους.

Για ακόμη μια φορά αναβλήθηκε  η ολοκλήρωση της συζήτησης του εν λόγω νομοσχεδίου στη Βουλή και η προώθησή του στην ολομέλεια για ψήφιση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζουμε πως περαιτέρω καθυστέρηση είναι προς τη λάθος κατεύθυνση. Έχει γίνει πολύς διάλογος και έχουν ικανοποιηθεί πολλές από τις απαιτήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων. Η αδήλωτη εργασία οργιάζει και η παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών έχει μετατραπεί σε μάστιγα. 

Είναι άμεση ανάγκη να προωθηθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο, για την δημιουργία της Υπηρεσίας Επιθεωρητών στο Υπουργείο Εργασίας, που θα ελέγχει αποτελεσματικά  μια σειρά από πολύ σημαντικές νομοθεσίες, ενώ είναι πραγματικά σχήμα οξύμωρο τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πιέζουν για την ψήφιση κυβερνητικού νομοσχεδίου, ενώ το κατεξοχήν κυβερνητικό κόμμα, ο ΔΗΣΥ δεν συμφωνεί στην προώθηση για ψήφιση ενός κυβερνητικού νομοσχέδιου.