Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση του αναφέρει πως για την επιστροφή των Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα προτεραιότητα θα έχουν οι φοιτητές/φοιτήτριες που πρέπει οπωσδήποτε να συμμετάσχουν με παρουσία σε κλινικά ή άλλα εργαστήρια. Το κόστος της συμμετοχής σε ναυλωμένες πτήσεις θα βαρύνει τους ενδιαφερόμενους.

Η διαδικασία ελεγχόμενης εισόδου – θα υποβάλλονται σε διαγωνιστική εξέταση για τον κορωνοϊό και θα μπαίνουν σε περιορισμό – δημιουργεί πολλές ανησυχίες. Επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ως μοναδική πύλη εισόδου προβλέπεται – μέχρι στιγμής – μόνο το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τι γίνεται όμως με τους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας; Θα έχουν την δυνατότητα να μεταβούν στις πόλεις που φοιτούν και να προλάβουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως οι διευθετήσεις που έγιναν είναι ανεπαρκής και δεν θα βοηθήσουν τους φοιτητές που πρέπει άμεσα να παραστούν στα πανεπιστήμια τους.  

Ευελπιστούμε πως δεν θα καθυστερήσει άλλο η επιστροφή των φοιτητών που επιβάλλεται να επιστρέψουν και ότι οι δυο κυβερνήσεις θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.