Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτες καταγγελιών για περιβαλλοντικές ατασθαλίες στην Επαρχία Λεμεσού στον δρόμο Πολεμίδια – Παλώδια.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που εκτελεί το έργο κατασκευής αυτοκινητόδρομου Πολεμιδιών – Παλώδιας, κατόπιν άδειας των Δημοσίων Έργων εναποθέτει τα υλικά εκσκαφής δίπλα από το κέντρο δεξιώσεων «Αλόη Βέρα» στην Παλώδια. Η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου. Μετά από καταγγελία του Κινήματος που έγινε με την έναρξη του έργου, συμφωνήθηκε ότι το υλικό θα ήταν καθαρό, ενώ μετά από επανειλημμένες επισκέψεις μας διαπιστώσαμε πως δεν γίνεται καμία προσπάθεια διαχωρισμού των υλικών.

Η Φυτούλα Νικολάου, η Επαρχιακή Οικονομική Υπεύθυνη Λεμεσού δήλωσε τα εξής: «Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος έχει προβεί άμεσα σε καταγγελία για το περιστατικό στο Τμήμα Περιβάλλοντος, καθώς και στο Τμήμα Δημοσίων έργων. Δυστυχώς μετά από ενημέρωση που λάβαμε φαίνεται να μην γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος στην περιοχή με την κατάσταση να ξεφεύγει. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία που αποθέτει τα υλικά της, αλλά και πολλοί ιδιώτες, που δεν έχουν κάποια σχέση με τη συμφωνία που έγινε μεταξύ της εταιρείας και των δημοσίων έργων. Οι εικόνες μιλούν από μονές τους. Δεν είναι δυνατόν το Τμήμα Δημοσίων Έργων να δίνει άδεια για αυθαίρετη ρήξη αδρανών υλικών και να καταλήγουν οι περιοχές σε σκουπιδότοπο. Δεν είμαστε καν βέβαιοι πως έχουν δικαίωμα να παραχωρούν τέτοια άδεια, εφόσον μόνο το Τμήμα Περιβάλλοντος μπορεί να δώσει άδεια για διαχείριση αποβλήτων.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα άμεσα και να αρθεί η παρανομία, καθώς πρόκειται για σκάνδαλο με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημία εις βάρος του περιβάλλοντος και όχι μόνο».