Με ιδιαίτερη ανησυχία, παρακολουθούμε τις ενέργειες της κυβέρνησης στο θέμα του Ακάμα. Καταρχήν είχαμε τη Διοικητική έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας που έλεγε πολλά και δεν έλεγε τίποτα, σαν χρησμό σύγχρονης Πυθίας.

Από την άλλη το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης, εξήγγειλε νέες επιτόπιες επισκέψεις στον Ακάμα αντί της λήψης μέτρων για τις παρατυπίες και ατασθαλίες που έγιναν μέχρι στιγμής από τα καταστροφικά έργα για το οδικό δίκτυο.

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τον Ακάμα μας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα εάν και κατά πόσο θα ζητηθούν και αποδοθούν ευθύνες για τα κατασκευαστικά οδικά έργα της περιοχής.

Τολμούμε μάλιστα να θέσουμε και θέμα πολιτικών ευθυνών για τον Υπουργό Γεωργίας ο οποίος στις αρχικές του δηλώσεις μετά την πρώτη επίσκεψη του στον Ακάμα δεν είδε και δεν εντόπισε κανένα λάθος και καμιά ατασθαλία.

Παράλληλα, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας αν θα ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή διορθωτικών μέτρων και μέτρων αποκατάστασης εκεί και όπου χρειάζεται.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, ότι για ακόμη μια φορά σε πόρισμα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες, πάρα το γεγονός ότι οι παρανομίες και η παρέμβαση στο φυσικό οικοσύστημα της περιοχής είναι εξόφθαλμες.

Τελούμε ακόμα εν αναμονή από τον Προέδρο Χριστοδουλίδη, να καθορίσει συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για το πολύ σημαντικό αυτό περιβαλλοντικό και πολιτικό θέμα.

Βίντεο δηλώσεων Προέδρου Γ. Περδίκη: