Ακούσαμε τον κ. Αναστασιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha να τοποθετείται στα ζητήματα που τίθενται και πάλι με αφορμή το βιβλίο του κ. Δημητριάδη και κυριολεκτικά μένουμε έκπληκτοι από τη δυνατότητα ενός ανθρώπου να μεταλλάσσεται, αναλόγως της συγκυρίας.

Σημειώνεται η ομολογία του Ν. Αναστασιάδη πως ο κ. Δημητριάδης έπρεπε να ήταν στη Κύπρο να λογοδοτεί. Όμως ξεχνά μάλλον, ποιος έκανε deal με έναν από τους κυριότερους υπεύθυνους για την τραπεζική ληστεία, δίνοντας του χρυσό συγχωροχάρτι και στέλνοντάς τον στο Λονδίνο να τρώει τη παχουλή αποζημίωση εις βάρος των Κυπρίων φορολογουμένων.

Αλήθεια, ο κ. Αναστασιάδης και το κυβερνητικό του επιτελείο δεν ήταν αυτοί που επέμεναν πως ο μόνος τρόπος να “απαλλαγεί” η Κυπριακή Δημοκρατία από τον κ. Δημητριάδη, ήταν να τον στείλουν στο Λονδίνο αφού τον προικοδοτήσουν με bonus; Γιατί σήμερα μιλάει για λάθος απόφαση, πότε κατέληξε στην τοποθέτηση αυτή και κυρίως γιατί δεν έχει απευθυνθεί στο λαό και πρωτίστως σε όσους έχουν υποστεί τις συνέπειες των πολιτικών του στο θέμα αυτό, δηλαδή στους κουρεμένους καταθέτες και κατόχους αξιογράφων, για να εξηγήσει τη μεταβολή της στάσης του;

Συστήνουμε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να σταματήσει να περιπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών. Δυστυχώς για εκείνον και την κυβέρνησή του, ο κυπριακός λαός έχει μνήμη.