Η τελική πολεοδομική άδεια η οποία εκδόθηκε μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, για ένα έργο τοποθετημένο  σε ζώνη Natura 2000 αποτελεί ακόμα ένα περιβαλλοντικό σκάνδαλο. 

Μαθαίνουμε ότι έχουν τεθεί αυστηροί όροι. Αλήθεια αν δεν είχαμε προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει η αδειοδότηση πριν από πέντε χρόνια , με ποιους όρους θα είχαν αδειοδοτήσει οι κυπριακές αρχές την ανάπτυξη του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία;  

Είναι ευχή αλλά ταυτόχρονα και κατάρα το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την Κυπριακή Δημοκρατία ότι δεν θα εγκρίνει την συνέχεια της υλοποίησης του έργου Limni Bay Resortσε περίπτωση που δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής Natura.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την  Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – καθώς εν έτη 2018 όπου οι κλιματικές αλλαγές έχουν πλέον μετατρέψει το κλίμα και τις θερμοκρασίες σχεδόν σε όλο τον πλανήτη – αντί να επιδείξουν πράσινη ευαισθησία και να λειτουργήσουν ως προστάτες μιας ευαίσθητης περιβαλλοντικά περιοχής, στάθηκαν δίπλα από τα όνειρα της επένδυσης ενός επιχειρηματία που έχει μοναδικό στόχο το κέρδος.

Σε εποχές ξηρασίας και κλιματικών αλλαγών είναι ανεπίτρεπτο να αδειοδοτούνται και νέα γήπεδα γκολφ.  

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα αναμένει την επίσημη ενημέρωση σε σχέση με τους αποκαλούμενους ως αυστηρούς όρους και θα παρακολουθεί στενά και με αμείωτο ενδιαφέρον την εξέλιξη του έργου.