Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και ρύπανση των νερών της Λεμεσού από την κατασκευή πύργων στο παραλιακό της μέτωπο.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, με επιστολή του ημερομηνίας 24/07/19 προς τον κ. Κώστα Χατζηπαναγιώτου, Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, του επέστησε την προσοχή σε φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Προέδρο του Συνδέσμου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού κα. Έρμα Στυλιανίδη, όπου παρουσιαζόταν διαρροή υγρών αποβλήτων εκσκαφής υπόγειου πολυώροφου κτιρίου στη θάλασσα της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, διερωτήθηκε κατά πόσο ήταν υπόψιν του Τμήματος η εν λόγω διαρροή, όπως επίσης και το πώς επιτηρείται η συμμόρφωση των κατασκευαστικών εταιρειών σε σχέση με τη διοχέτευση υγρών αποβλήτων στη θάλασσα της Λεμεσού, αλλά και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Σε απαντητική του επιστολή ημερομηνίας 11 Οκτωβρίου 2019, το Τμήμα Περιβάλλοντος, επιβεβαίωσε τη διαρροή αναφέροντας πως αυτή εντοπίστηκε σε δυο σημεία του συγκεκριμένου αγωγού.

Ακόμη πρόσθεσε πως εστάλη επιστολή στον κύριο του έργου για συμμόρφωση και άμεση επιδιόρθωση του αγωγού. Παρά τις διορθώσεις που έγιναν στον αγωγό, εξακολουθούσαν να γίνονται αναφορές για διαρροή σε παραλιακή περιοχή, σε ζώνη λουόμενων. 

Είναι με μεγάλη μας λύπη που παρατηρούμε πως τα όσα αναφέρουμε εδώ και πολύ καιρό για τις διαρροές, την περιβαλλοντική ρύπανση και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, δυστυχώς επαληθεύονται.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρισκόμαστε εν αναμονή της μελέτης για τη φέρουσα ικανότητα των κόλπων Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου σχετικά με τις απορρίψεις του νερού αποστράγγισης, ούτως ώστε να δούμε το μέγεθος της ζημιάς που δημιουργείται στο περιβάλλον.

διαρροηΛεμεσος