Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τιμά τη μνήμη των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού,  οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους  με βίαιο τρόπο από τους Τούρκους,  στο οδόφραγμα της Δερύνειας, κατά τη διάρκεια της αντικατοχικής πορείας των μοτοσικλετιστών και της πορείας μνήμης για την Αμμόχωστο, που έγιναν τον Αύγουστο του 1996.

Δύο δολοφονίες για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει ακόμα οι δράστες. Μένουν ατιμώρητοι αν και το 2008  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ένοχη τη Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ. Έχει ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμιστεί η αποδειγμένα ευθύνη της Τουρκίας για τη δολοφονία των δυο νεαρών Κυπρίων. Οι δολοφόνοι των Ισαάκ και Σολωμού όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι και τιμούνται από το ψευδοκράτος του κ. Ακιντζί.

Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει στη μνήμη των δύο πεσόντων να καταγγείλει τη Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας επιτέλους τη σύλληψη των δολοφόνων και την παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρέπει να ζητήσει να τιμωρηθεί η Τουρκία για την ανοχή που επιδεικνύει και την κάλυψη που παρέχει στους δολοφόνους. Πρέπει να σχεδιαστεί η σύλληψη των δολοφόνων και η προσαγωγή τους σε δίκη, όπως έπραξαν και οι Ισραηλίτες για τους Ναζί δολοφόνους.