Το κόμματα, πλην του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έδωσαν λευκή επιταγή στην διαχείριση των προβλημάτων του Συνεργατισμού στην Κυβέρνηση, η οποία ανενόχλητη προχωρά ως φαίνεται, στο ξεπούλημά του.

Τα σήμαντρα της αποτυχίας της κυβέρνησης στον Συνεργατισμό κτυπούσαν από καιρό, με αποκορύφωμα τον Οκτώβριο του 2017 όταν ο Γενικός Ελεγκτής ενημέρωσε σε κλειστή συνεδρίαση τους αρχηγούς των κομμάτων για την κατάσταση του Συνεργατισμού, αλλά αυτοί αποφάσισαν να παίξουν καλυτέρα το ρόλο του στρουθοκάμηλου.

Ουδείς εκ των υπολοίπων πολιτικών Αρχηγών είχε ενδιαφερθεί να μελετήσει την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία ήταν στην διάθεση όλων, στο γραφείο του. Επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία.

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δια του Προέδρου του κ. Γιώργου Περδίκη, επισκέφθηκε την Ελεγκτική Υπηρεσία και έτυχε ενημέρωσης από τον Γενικό Ελεγκτή. «Πολύ σημαντικό και κρίσιμο το πόρισμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Συνεργατισμό», ήταν η θέση που εξέφρασε το Κίνημα στις 11 Οκτ. 2017, επισημαίνοντας από τότε ότι προς τον πολιτικό κόσμο που θεωρεί πως το να βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, είναι μια ανέξοδη πρακτική, πως ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον προϋποθέτει την πρόσβαση στην πληροφόρηση.

Είναι γι’ αυτό που θεωρούμε απύθμενη την υποκρισία κάποιων να χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα για το συνεργατισμό και να κατηγορούν την κυβέρνηση στην οποία οι ίδιοι έδωσαν με την ψήφο τους προ τετραετίας και με την ως πρόσφατα πρακτική τους τη εν λευκώ εξουσία να χειριστεί το ξεπούλημα του Συνεργατισμού

Ποιον άραγε νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα για τα τεκταινόμενα στον Συνεργατισμό τη Βουλή, τα υπόλοιπα κόμματα να παραδεχτούν τα λάθη τους και έπειτα να θέσουν την διαχείριση των προβλημάτων στον Συνεργατισμό ως πρώτιστο στόχο και όχι να παραμένουν σιωπηλοί θεατές, σε ένα έργο στο οποίο πρωταγωνίστησαν. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να σωθούν από την ιδιωτικοποίηση και είναι καθήκον μας να τα προστατεύσουμε.