Σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οργανώνει και φέτος την εκστρατεία «Καθαρά Δευτέρα, Καθαρά… κάθε μέρα», προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι Κύπριοι έναντι της φύσης και να σταματήσουν να ρυπαίνουν με σκουπίδια το φυσικό περιβάλλον. 

Για ακόμη μια χρονιά, την 12η συνεχόμενη, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μοιράζει ενημερωτικό υλικό και βιοδιασπώμενες σακούλες σε κεντρικά σημεία στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο  ευαισθητοποιώντας  τους εκδρομείς και καλώντας τους να σεβαστούν την φύση χωρίς να αφήσουν πίσω τους  τα σκουπίδια της διασκέδασης αυτής της γιορτινής μέρας.

 ​Ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

“Φέτος για δωδέκατη χρονιά οι Οικολόγοι στη Λευκωσία, στη Λεμεσό και στην Πάφο στέλνουν το μήνυμα  μέσα από αυτή τη δράση ότι η φύση δεν είναι σκουπιδότοπος. Καλή διασκέδαση στους συμπατριώτες μας, να απολαύσουν τη φύση αλλά με τρόπο που να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα και όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα. Να μην αφήνουμε πίσω μας σκουπίδια. Κάθε μέρα να μην αφήνουμε σκουπίδια στη Φύση. 

Ακόμα καλούμε το κοινό που θα εκδράμει στην ύπαιθρο να αποφεύγει το κόψιμο ή ξερίζωμα αγριολούλουδων και θάμνων, καθώς αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα. Καθήκον όλων μας είναι να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το αναπόσπαστο αυτό μέρος της φυσικής μας κληρονομιάς, που αποτελεί πολύτιμο στολίδι του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Όσοι φίλοι  χρησιμοποιήσουν εκδρομικούς χώρους να συμπεριφερθούν με σεβασμό στην υποδομή που με τόσο κόπο οργανώνουν οι διάφορες αρχές (π.χ. Τμήμα Δασών, Δήμοι, Κοινότητες κλπ).

  «Μια μικρή βιοδιασπώμενη σακουλίτσα μπορεί να χωρέσει όλη μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας».