Η Νεολαία Οικολόγων μαζί με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου τοποθέτησαν την Κύπρο στον χάρτη των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα με την εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσαν σήμερα στο τέρμα της οδού Λήδρα, στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσα το κοινό για τις κλιματικές αλλαγές και μοίρασαν επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες. Παράλληλα οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να υπογράψουν για την κατάργηση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στην Κύπρο, μια προσπάθεια που συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η γενική γραμματέας της Νεολαίας Οικολόγων κ. Μαρία Κολά, ντυμένη πολική αρκούδα τονίζοντας με την αμφίεση της τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στο Κλίμα, σε δηλώσεις της τόνισε τα ακόλουθα:

«Σήμερα 29 Απριλίου στην Ουάσιγκτον γίνεται η Παγκόσμια Πορεία για το Κλίμα, ως υπενθύμιση για την ανάγκη δράσεων για την κλιματική αλλαγή. Μετά και την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ ως Πλανητάρχη, η κατάσταση είναι κρίσιμη γιατί ο ίδιος απειλεί να αποσύρει την υπογραφή των ΗΠΑ από την Παγκόσμια Συμφωνία για το Κλίμα στην Συνθήκη του Παρισιού, το 2015.
Οπότε και στην Κύπρο αποφασίσαμε η Νεολαία Οικολόγων μαζί και με την Οικολογική Κίνηση Κύπρου να τοποθετήσουμε την Κύπρο στον χάρτη για τη δράση για το Κλίμα, με αυτό το σημείο ενημέρωσης που δημιουργήσαμε σήμερα, στο τέρμα της οδού Λήδρας. Ούτως ώστε να ενημερώσουμε το κοινό γιατί είναι απαραίτητη η δράση για την κλιματική αλλαγή και επίσης να προβάλουμε και να προωθήσουμε την καμπάνια που τρέχει η Νεολαία Οικολόγων τα τελευταία δύο χρόνια για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό να ξεκινήσει και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις επαναχρησιμοποιημένες υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια του».

Την όλη προσπάθεια στήριξε με την παρουσία του και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, όπου δήλωσε τα ακόλουθα:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να στηρίξουμε όλοι μαζί την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για το Κλίμα. Βιώνουμε όλοι τις επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μετά από τις απειλές και του πλανητάρχη για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη του Παρισιού. Παράλληλα καλούμε τον κόσμο να υπογράψει για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, για να προχωρήσει επιτέλους η νομοθεσία που θα τις καταργήσει».