Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση του, αλλά και οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται τα πολύ σοβαρά ζητήματα σήψης και διαφθοράς που ταλανίζουν τη χώρα μας, ούτε αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Το ανησυχητικό είναι ότι εξακολουθούν να εμποδίζουν, τον έλεγχο του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων» και όχι μόνο, την ίδια ώρα άλλα ευρωπαϊκά δικαστήρια (Γαλλία) καταδικάζουν τους πρώην προέδρους τους (Σαρκοζί) για υπόθεση διαφθοράς, ενώ στην Κύπρο για την Κυβέρνηση είναι απλά Τρίτη.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα επιμένουμε στην πλήρη διαφάνεια για το σκάνδαλο των διαβατηρίων και ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους είτε πρόκειται για δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία,  είτε πρόκειται για Υπουργούς και βουλευτές , ακόμα και για τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το περιβάλλον του.

Η θέση μας ήταν και παραμένει ότι το μέγα σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» – και όχι μόνο – θα έπρεπε να οδηγήσει σε παραίτηση την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και τη Βουλή και σε πρόωρες εκλογές. Αλλά κανένα άλλο πολιτικό κόμμα ή κίνημα συμφώνησε σε αυτή την πρόταση.

Για τις επερχόμενες εκλογές όμως, υπάρχει μια άλλη λαμπρή και ανατρεπτική επιλογή για τον κόσμο που συνεπαίρνει το παγκόσμιο.

Φυσικά, Οικολόγοι.