Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια ενωμένη Ευρώπη.

Να σταματήσει η Ευρώπη να τροφοδοτεί με όπλα στην Τουρκιά και να σταματήσει να ετοιμάζεται για αναβάθμιση των σχέσεων της.  Να αναβληθεί η συνάντηση κορυφής της Βάρνας. 

Να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκιά για την εισβολή στο Αφρίν και την κυπριακή ΑΟΖ. Όπως η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στην ΡΩΣΙΑ οφείλει να πράξει το ίδιο με τη Τουρκία που έχει αιματοκυλίσει την κουρδική περιοχή της Αφρίν και απειλεί με συγκεκριμένες πολεμικές πράξεις Ελλάδα και Κύπρο, χώρες μέλη της ΕΕ.

Tο ερώτημα που τίθεται είναι η κυβέρνηση Αναστασιάδη μπορεί να δει ότι ο Ερντογάν δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να συνομιλήσει και μόνο δραστικές ευρωπαϊκές αντιδράσεις με έργα και όχι λόγια θα επαναφέρουν τους Τούρκους σε επίπεδα νομιμότητας και σεβασμού των διεθνών νόμων .Οφείλει να κινηθεί σε διπλωματικό επίπεδο με τέτοιο τρόπο που να δώσει στον κυπριακό λαό την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια που του αξίζει.