Οι καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο στο χώρο του αθλητισμού, πολιτισμού, εκκλησίας, πολιτικής αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας και τομείς. Φαίνεται ότι η μάστιγα αυτή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένους τομείς.

Είναι η ευκαιρία τώρα οι γυναίκες να σπάσουν τη σιωπή τους από οποίον χώρο και αν προέρχονται. Οι τολμηρές μαρτυρίες των γυναικών δίνουν δύναμη και θάρρος σε άλλα θύματα να αντιδράσουν σε συμπεριφορές παρενόχλησης και κακοποίησης. Οφείλουμε να συγχαρούμε τις γυναίκες που μέχρι στιγμής έχουν μαρτυρήσει τη δική τους ιστορία.

Τώρα είναι η ώρα να βγουν στην επιφάνεια όλα τα σκάνδαλα, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης. Είναι σημαντικό να διερευνηθούν ξεχωριστά όλα τα περιστατικά σε όλους τους χώρους όπου προέρχονται καταγγελίες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές εκεί και όπου πρέπει.

Σημαντικό είναι να ανοίξει ένας κοινωνικός διάλογος με τα θύματα που βίωσαν τον τρόμο της παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο εργασίας τους και να ξεκινήσει επιτέλους το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία από πολύ νεαρή ηλικία, με τη συμμετοχή κοινωνιολόγων.