Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την ικανοποίηση του γιατί – μετά από αποφασιστικές κινήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη – οι κατοχικές αρχές αναγκάστηκαν να επιτρέψουν τη διέλευση από το οδόφραγμα του Λιμνίτη.

Σημειώνεται το αξιοπερίεργο ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν στήριξε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής (πλην Οικολόγων). Φαίνεται ότι οι ιδεολογικές και πολιτικές αγκυλώσεις των κομμάτων δεν τους αφήνουν να δουν τα αυτονόητα.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και σχετικό ψήφισμα ως πρόταση – και πάλι – του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Το Κίνημα ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινοτικής αρχής και των κατοίκων της περιοχής για διενέργεια από τον ΟΚΥπΥ δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους κατοίκους και εργαζομένους που θα χρησιμοποιούν το οδόφραγμα σε τακτική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση ζητούμε τη άμεση κατάργηση του περιορισμού αυτού.  

Με την ευκαιρία τίθεται ξανά θέμα για την διάνοιξη των διόδων στα Κόκκινα και στο Πυρόι. Είναι ευθύνη των τοπικών αρχών να ξαναξεκινήσουν τον αγώνα τους.