Η Παγκόσμια ημέρα σήμερα έρχεται να μας θυμίσει το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα σκάνδαλα και οι διαφθορά είναι φαινόμενο του παρελθόντος  και δεν μας πείθει καθόλου.

Η διαφθορά ζει και βασιλεύει, και η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την αντιμετωπίσει. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου είναι Υπουργός στο ίδιο Υπουργείο εδώ και επτά χρόνια. Η πάταξη του οργανωμένου και μη οργανωμένου εγκλήματος όμως δεν έχει φτάσει σε σημείο που να μπορούμε να εκφράσουμε ικανοποίηση. 

Ταυτόχρονα θυμίζουμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι σε μια εκ των συνεντεύξεων του, μιλώντας για το οργανωμένο έγκλημα, έδωσε το στίγμα της ανεπάρκειας σε μερικές περιπτώσεις της ίδιας της Αστυνομίας κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφθορά που εντόπισε, ως ισχυρίστηκε και εντός του σώματος. Ανησυχητική είναι και η παραδοχή που είχε κάνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Χρυσοστόμου ότι διαφθορά υπάρχει και στην Αστυνομία και την Δημόσια Διοίκηση

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως προϋπόθεση για την ουσιαστική καταπολέμηση των φαινομένων διαφθοράς, είναι η τιμωρία όσων την ανέχθηκαν, την τροφοδότησα και την ενίσχυσαν. 

Ως Οικολόγοι δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά. Είμαστε στην ακριβώς απέναντι πλευρά και πολεμούμε τις νοοτροπίες αυτές.