Ψήφισμα κατέθεσε στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη 09 Ιουνίου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τον αγώνα του κουρδικού λαού (επισυνάπτεται). Με το ψήφισμα του Κίνημα, επιχειρεί όπως επαναβεβαιώσει την αλληλεγγύη του κυπριακού λαού  προς τους Κούρδους, που διεκδικούν  τα νόμιμα δικαιώματά τους, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει την προσπάθεια της Τουρκίας να καταλάβει τμήμα του συριακού εδάφους προφασιζόμενη την ανάγκη δημιουργίας ουδέτερης ζώνης στο συριακό έδαφος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαχρονικά στεκόμαστε στο πλάι του δοκιμαζόμενου κουρδικού λαού. Γι’ αυτό, αντιπροσωπεία του Κινήματος, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση – πορεία διαμαρτυρίας των Κούρδων το Σάββατο 11/06 στις 1900 στη Λεμεσό. Η πορεία ξεκινά από τα γραφεία του Πολιτιστικού Κέντρου “Θεόφιλος Γεωργιάδης” στην οδό Ναβαρίνου, και θα καταλήξει στο Διοικητήριο.

Παράλληλα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μαζί με την ΓΥ.Κ.Ο και τη ΝΕ.ΟΙ. παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Άγγελε μου» από το θέατρο Αντίλογος ως μια εκδήλωση τιμής στον αγώνα των Κούρδων, των γυναικών, των νέων για ένα καλύτερο κόσμο. Η παράσταση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 20:45 το βράδυ στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στην παλιά Λευκωσία.