Μετά την Eurostat, η οποία σε μηνιαία βάση καταγράφει το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο από τα υψηλότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού να επιβεβαιώσει την σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με πολυσέλιδο έγγραφο της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού-(ΑνΑΔ), στο οποίο γίνεται εκτενής ανάλυση της πορείας της ανεργίας το 2017 μπήκε με αρνητικό πρόσημο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” οκτώ άνεργοι αναλογούσαν ανά κενή θέση εργασίας τον Γενάρη σε σύγκριση με επτά τον περασμένο Δεκέμβρη, δηλαδή υπήρξε απώλεια 5.000 θέσεων σε ένα μήνα.

Οι τομείς με τον μεγαλύτερο συνωστισμό ανέργων ανά κενή θέση εργασίας ήταν οι τράπεζες με 212 ανέργους και ακολουθούσαν οι αεροπορικές μεταφορές με 153 ανέργους.

Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη απέτυχε να καταπολεμήσει την ανεργία. Δεν πέτυχε ούτε μία πρωτοβουλία της με αποτέλεσμα η ανεργία να συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας και ιδιαίτερα τους νέους.