Αν και καθυστερημένα, τα μέτρα που έλαβε σήμερα το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και τονίζουμε πως είναι η ώρα για αυστηρά μέτρα για να προλάβουμε περαιτέρω ζημιά και να περιορίσουμε τόσο την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, όσο και τις βαριές οικονομικές συνέπειες που αυτό θα φέρει. Δηλώνουμε ετοιμότητα να στηρίξουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την υιοθέτηση επιδόματος για τους γονείς που θα μείνουν στο σπίτι λόγω της αναστολής λειτουργίας των δημοτικών σχολείων.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλά κενά και απαιτούνται διευκρινήσεις για μια σειρά μέτρων.  Για παράδειγμα τι θα γίνει με τα λεωφορεία και τις μαζικές μετακινήσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τελούμε εν αναμονή των μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κεντρικός Τραπεζίτης, αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα. Ευελπιστούμε, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να υιοθετήσει μέτρα όπως αναστολή των διαδικασιών για τις εκποιήσεις για πρώτη κατοικία και επαγγελματική στέγη μικρών επιχειρήσεων, την αναστολή δόσεων για δάνεια και παγοποίηση τόκων σε εμπορικές τράπεζες και αναστολή χρεώσεων για επιταγές  για τις μικρές επιχειρήσεις.