Η αναφορά της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Κύπρο, για χρονοδιάγραμμα 6 μηνών εντός του οποίου μπορεί να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό. Αναρωτιόμαστε από που ορμώμενη η κα Ντόχερτι προσδιορίζει τόσο συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν λόγω και έργω;

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, αφού μόλις λίγες μέρες νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για πακετοποίηση Κυπριακού και ενεργειακών, μιας εξέλιξης που θεωρούμε πως μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τους Κυπρίους. Είναι αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου Αναστασιάδη να ενημερώσει επιτέλους τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τους Κύπριους πολίτες για όσα φαίνονται να τροχιοδρομούνται. Δεν μπορεί το Προεδρικό να αρκείται σε προφορικές διαβεβαιώσεις ενώπιον των αρχηγών για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει και μόλις λίγες ημέρες μετά να διαψεύδει τον εαυτό του.

Αυτή η τακτική που ακολούθησε το Προεδρικό ως προς τη Διάσκεψη στη Βάρνα, αν διευρυνθεί μπορεί να μας οδηγήσει μπροστά σε αποφάσεις και τετελεσμένα που θα έχουν διαμορφωθεί ερήμην του κυπριακού λαού.