Με την ευκαιρία των αντιδράσεων που σημειώνονται από τις κομματικές αγροτικές οργανώσεις και του αρχιραββίνου της Κύπρου, εκφράζουμε την ικανοποίηση μας και χαιρετίζουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για απόσυρση του νομοσχεδίου για την μέθοδο σφαγής κοσέρ/Χαλάλ.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αντίδραση των κομματικών αγροτικών οργανώσεων οι οποίες ευθύς εξ αρχής φαίνεται να ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της σφαγής χωρίς αναισθητικό (Κοσέρ /Χαλάλ).

Παράλληλα καλούμε τον αρχιραββίνο να σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων της πολιτείας που τον φιλοξενεί. Σεβαστές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά άλλοι είναι οι νόμοι του Θεού, άλλοι των ανθρώπων. Η συνεχής προβολή πιεστικών απαιτήσεων προς την πολιτεία – όπως συχνά συμβαίνει και με την ορθόδοξη εκκλησία – μας ανησυχεί και μας προβληματίζει. (Παρεμπιπτόντως ρωτούμε τους αρμόδιους τι γίνεται με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και του κ. Ταλ Ντίλιαν;).

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την λύπη μας για την συγκεκριμένη στάση των κομματικών αγροτικών οργανώσεων και την επιμονή τους για κατάθεση άλλου νομοσχεδίου. Εμείς αυτό που ζητούμε από την Κυβέρνηση είναι να προχωρήσει σε απευθείας στήριξη των κτηνοτρόφων με επιδότηση για κάθε ζώο που δεν έχει οδηγηθεί στο σφαγείο αυτό το Πάσχα, αλλά και την εφαρμογή μέτρων στήριξης της κτηνοτροφίας στη Κύπρο.