Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Πάφου επισκέφτηκαν το ίδρυμα Ανακουφιστικής φροντίδας που στεγάζεται στην κλινική Άγιος Γεώργιος.

Ο γιατρός Άριστος Γεωργίου, ο πρόεδρος του ιδρύματος Chris Jones και μέλος η κ. Alicia Patriarca μας ενημέρωσαν για τους σκοπούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα.

Ένα ίδρυμα που προσφέρει ανακουφιστική φροντίδα που ιδρύθηκε το 2006 και προσφέρει τα μέγιστα μέσα από αντίξοες συνθήκες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ο εθελοντισμός μέσα από μια  καλά οργανωμένη δομή πέρασε δύσκολα, λόγω των συμπληγάδων της οικονομικής κρίσης, αλλά κατάφερε να επιβιώσει.

Πέρα από την ανακουφιστική φροντίδα που προσφέρει κυρίως σε καρκινοπαθής το ίδρυμα προσφέρει υπηρεσίες και σε άλλες ομάδες ασθενών (καρδιολογικές, νευρολογικές παθήσεις) με εξαιρετική επιτυχία.

Η επιτυχία των Χόσπις βασίζεται κατά κύριο λόγο στις εισφορές των φίλων και εκτιμητών του ιδρύματος. Σημαντικά έσοδα που ενισχύουν το ίδρυμα, είναι και τα καταστήματα ειδών ρουχισμού τα οποία προσφέρονται απλόχερα από δωρητές του έργου του ιδρύματος.

Έχουμε συμφωνήσει με το ίδρυμα σε μια στενή συνεργασία για να βοηθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Στον τομέα της ενημέρωσης προγραμματίζουμε διάλεξη από τον Δόκτορα Άριστο Γεωργίου για τους σκοπούς και την δραστηριότητα του ιδρύματος. Επίσης η Επαρχιακή Επιτροπή θα ξεκινήσει την συλλογή ρουχισμού και άλλων ειδών για την ενίσχυση των καταστημάτων των Χόσπις.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε την δημοσιογράφο Λυδία Κυριακίδου, που είχε την πρωτοβουλία για την συνάντηση.