Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει για ακόμα μια φορά τις παράνομες επεμβάσεις που γίνονται στην κοίτη του ποταμού Ακακίου, στην νεκρή ζώνη της περιοχής Αυλώνας.

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και η ομάδα εμπειρογνωμόνων περιβαλλοντολόγων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, επισκέφθηκε επανειλημμένως τον χώρο, όπου διαπιστώθηκε η καταστροφική και παράνομη επέμβαση. Αναμένεται πως οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές και μη ανατρέψιμες για το φυσικό περιβάλλον και κατ΄επέκταση το ανάγλυφο της περιοχής.

Ενημερώσαμε άμεσα τις αρμόδιες αρχές, προσμένοντας πως θα ανταποκριθούν, έστω και κατόπιν εορτής. Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων επισκέφθηκε την περιοχή μετά από τις καταγγελείες του κοινοτικού συμβουλίου Αυλώνας αλλά και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όμως φαίνεται πως το κράτος, για ακόμη μια φορά αδυνατεί, ή εθελοτυφλεί και ανέχεται  αυτές τις παρανομίες.

Η απουσία των αρχών σε συνδυασμό με την  απληστία ορισμένων, δυστυχώς εντείνει το τεράστιο πρόβλημα των ανεξέλεγκτων, άναρχων αναπτύξεων και ειδικά σε κοίτες ποταμιών.

Στο τέλος της ημέρας, με τις πρώτες βροχές στον τόπο μας, παρουσιάζονται πλημμύρες και ζημιές, ενώ διερωτούμαστε τι πήγε λάθος.

Σαν Κίνημα Οικολόγων  – Συνεργασία Πολιτών, θα το λέμε συνεχώς, πως οι όποιες παράνομες και άστοχες επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον είναι καταστροφικές για τον ίδιο τον ανθρωπο.