Τα «χρυσά» διαβατήρια μας εκθέτουν για ακόμη μια φορά ανά το παγκόσμιο σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera στο οποίο υποστηρίζεται πως η χώρα μας πούλησε υπηκοότητα σε δεκάδες αλλοδαπούς που συνδέονται με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, απατεώνες κλπ.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που τα βλέμματα στρέφονται προς το επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ναι μεν έχει οφέλη όσον αφορά την οικονομία μας όμως δεν παύει να διασύρει την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να «αμαυρώνεται» το όνομα της με κάθε ευκαιρία.

Εμείς εισηγούμαστε την άμεση τροποποίηση του σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων έναντι υπηκοότητας (Πολιτογραφήσεις) ούτως ώστε να ωφεληθεί η πραγματική οικονομία και όχι μόνο οι ημέτεροι και οι γνωστοί κύκλοι.

Ανάμεσα στις χιλιάδες υπηκοοτήτων, που απλόχερα η Κυβέρνηση παραχώρησε, ξεχωρίζουν μόλις μερικές για να τις οποίες έπρεπε ήδη να έχουν ανακληθεί, ανάμεσά τους και εκείνες του καταζητούμενου επιχειρηματία ανά το παγκόσμιο Τζό Λόου και των Καμποτιανών καθεστώτων. 

Η μόνη απάντηση στη διαφθορά είναι η διαφάνεια.